Komsusunu Biçaklayan Sanik Açiklamasi 'Amacim Öldürmek Degildi'

Kagithane’de kendisine, balkonuna izmarit attigi için tepki gösteren alt komsusunu çakiyla kalbinden biçaklayan sanik ilk durusmada yaptigi savunmasinda, “Biçagi kendimi savunmak için salladim, amacim öldürmek degildi” dedi.

Kagithane’de kendisine, balkonuna izmarit attigi için tepki gösteren alt komsusu Aydogan Özdemir’i (43) çakiyla kalbinden biçaklayan tutuklu sanik Kemal Baris Çaglayan ve ogluna yardim ettigi öne sürülen tutuksuz sanik Riza Çaglayan’in yargilanmasina baslandi. Istanbul Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada tutuklu sanik Kemal Baris Çaglayan ve tutuksuz sanik Riza Çaglayan avukatlariyla beraber hazir bulundu. Maktul Aydogan Özdemir’in müsteki esi Serap Özdemir de avukatiyla beraber durusmaya katildi.



“Erkeksen asagi in”

Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Kemal Baris Çaglayan, olay günü bagiris sesleri duymasi üzerine evin terasina çiktigini söyleyerek, “Disari baktigimda sokakta bulunan maktulün küfür ettigini, ayni zamanda elindeki biçagi göstererek, ’erkeksen asagi in’ seklinde söylendigini duydum. Tekrar evin içine girip bir süre sonra ayni bagirma seslerinin binanin ön tarafindan geldigini duyunca babamin asagiya inecegini düsünerek mutfakta bulunan biçagi alip ben de asagiya indim. Maktule neden böyle yaptigini sorunca bana küfürle karsilik verdi’’ dedi.



"Belki de su an burada savunma yapan maktul olacakti”

Tutuklu sanik Kemal Baris Çaglayan savunmasinin devaminda, “Daha sonra babam asagiya inince sahis daha da hiddetlendi ve üzerimize geldi. O sirada sahis cebinden çikarttigi biçagi dogrudan sallamaya basladi, babam veya ben yaralanabilirdik. Bunun üzerine yanimda getirdigim biçagi kendimi savunmak amaciyla bir kere salladim. Amacim öldürmek degildi, yaralamak bile degildi. Biçagi salladiktan sonra biçakta kan görünce sahsi yaraladigimi anladim. Etraf kalabalik olmaya baslayinca sahislarin maktulün yakinlari olabilecegini düsündügümden olay yerinden uzaklastim. Kendimi savunmak için biçagi sallamistim, belki de su an burada savunma yapan maktul olacakti. Pismanim, böyle bir seyin olmasini istemezdim” diye konustu.



“Elindeki biçagi gösterdi”

Savunmasinda olay günü hava almak için penceresini açtigini ve binanin arka tarafina baktigini söyleyen tutuksuz sanik Riza Çaglayan, “Binanin arka tarafina baktigimda sokakta bulunan maktulün binamizin üst katina baktigini gördüm. Kendisine seslenerek nereye baktigini sordugumda bana dogrudan küfür etti. Neden böyle konustugunu tekrar sorunca bu kez elindeki biçagi gösterdi. Bana ’delikanliysan asagiya in’ dedi.

Ben de belaya bulasmak istemedigimden perdemi çektim. Maktul daha sonra binanin ön tarafina geçerek zillere basmaya baslamis ve küfürlere devam etmis. O sirada oglum Kemal Baris Çaglayan asagiya indi, ben de asagiya indim” dedi.

“Ogluma zarar vereceklerinden ona uzaklasmasini ben söyledim bu yüzden olay yerini terk etti”

Tutuksuz sanik Riza Çaglayan savunmasinda, “Kapimizin önüne çikinca maktul birden saldirmaya basladi, elindeki biçagi sallamaya basladi.

O sirada sahsin bir anda yaralandigini ve yere düstügünü gördüm. Oglum panik halde ’ambulans arayin’ diye bagiriyordu ben de ambulansi aradim. Olay yerinde ogluma zarar vereceklerini düsündügüm için ona uzaklasmasini ben söyledim, bu yüzden olay yerini terk etti. Ertesi gün de polise gidip birlikte teslim olduk" seklinde konustu.

"Esim disari çikti ve izmariti atan kisiyi gözetlemeye basladi"

Maktul Aydogan Özdemir’in müsteki esi Serap Özdemir ise beyaninda, olay günü esiyle balkonda oturduklari sirada oturduklari yere sigara izmariti atildigini söyleyerek, "Izmarit olay öncesinden de atiliyordu. Bunun üzerine esim ’Ben bir çikip bakayim kim atiyor’ diye söyleyerek disari çikti ve yaklasik 5 dakika kadar binamizin arka tarafindaki sokakta oturdu ve izmariti atan kisiyi gözetlemeye basladi.

O sirada esime ’nereye bakiyorsun lan’ diye seslenildigini duydum. Esim de ’eve tasindigimizdan beri izmarit atiliyor dayi, seninle bir derdim yok. Sen içeri gir, kim atiyorsa ona bakiyorum’ diye karsilik verdi. Esim böyle söyledigi halde karsi taraftaki ses ’kari kiz mi kesiyorsun’ diyerek sert çikti. Buna karsilik esim ’sen nasil konusuyorsun dayi, derdimi anlatiyorum anlamiyor musun’ dedi.

O sirada sahis esimi binanin ön tarafina çagirdi, ben mutfaktaki ocagin altini kapatmaya gittigimde birisinin ’adam biçaklandi, ambulans çagirin’ diye bagirdigini duydum. Camdan baktigimda esimin ayaklarini gördüm, yerde yatiyordu. Soka girdim ve bagirarak asagiya indim" ifadelerini kullandi.

Maktulün izmariti atani tespit etmek için sokaga çiktigini belirten müsteki avukati, tutuklu sanik Kemal Baris Çaglayan’in tutukluluk halinin devam etmesini, tutuksuz sanik Riza Çaglayan’in da tutuklanmasini talep etti. Saniklarin avukati ise savunmasinda tutuklu sanigin, kendisini ve sanik olan babasi Riza Çaglayan’i korumak istedigini söyleyerek tutuklu müvekkilinin tahliyesini talep etti. Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, eksik hususlarin giderilmesini ve sanik Kemal Baris Çaglayan’in tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi. Mahkeme, sanik Kemal Baris Çaglayan’in tutukluluk halinin devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 5 Agustos’ta Kâgithane Sirintepe Mahallesi’nde bulunan bir apartmanin önünde süpheli Kemal Baris Çaglayan’in komsusu Aydogan Özdemir’i biçakla yaraladigi anlatildi. Kamera çözümünün de yer aldigi iddianamede, olay günü süpheli Kemal Baris Çaglayan, babasi olan süpheli Riza Çaglayan ve maktul Aydogan Özdemir’in kavga ettikleri, maktulün süpheli Riza Çaglayan’a biçak salladigi, süpheli Kemal Baris Çaglayan’in ise maktul Aydogan Özdemir’i biçaklayarak olay yerinden kosarak uzaklastigi kaydedildi. Hastaneye kaldirilan yarali Aydogan Özdemir’in sol gögüs altindan aldigi biçak darbesi sonucu kurtarilamadiginin belirtildigi iddianamede süpheli Kemal Baris Çaglayan’in maktul Aydogan Özdemir’i ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasi talep edildi. Iddianamede, süpheli Riza Çaglayan’in ise ‘kasten öldürme suçuna yardim etme’ suçundan 10 yildan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA