Jandarma Komandolarin Nefes Kesen Egitimi

Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okulunda gördükleri zorlu egitimin ardindan, iç güvenlik harekatlarinda ve her türlü savas ortaminda görev yapabilecek standartlara gelen Jandarma Komandolar, teröristle mücadele harekatinda zaman zaman intikal güzergahlarini kesen dere, çay, nehir gibi akarsu engelleri ile karsilastiginda da ne yapmasi gerektigini uygulamali olarak ögreniyor.

Jandarma Komandolarin Nefes Kesen Egitimi
Teröristle mücadele harekati icra edilen bölgelerde Jandarma Komando olarak görev alacak subay, astsubay ve uzman erbaslar, ülkenin sayili komando okullarindan olan Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okulunda kendilerini koruyacak, kollayacak ve teröristleri etkisiz hale getirecek sekilde yetistiriliyor. Ihlas Haber Ajansi ekibi, komandolarin, Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanligindaki nefes kesen egitimlerine taniklik etti.

Güne sabah içtimasi ile baslayan kursiyerler, komando andini okuyarak motive olmus bir sekilde egitime çikiyor. Kursiyerler, teröristle mücadele harekatinda ruhsal ve fiziksel beceriler açisindan önemli bir yer tutan meskun mahal çeviklik parkurunda ise cesaret duygusunu gelistirip, varsa yükseklik korkularini yenerek ayak ve kol kaslarinin koordineli olarak çalismasini sagliyor.

Savunma sanatlari egitimini de alan kursiyerler, yakin bogusma egitimlerinde gerektiginde suçlu ve süpheli sahislarin saldirilarina karsi koymak ve onlari etkisiz hale getirme becerisini kazaniyor.

Gece-gündüz, her iklim kosulunda, sarp ve egimli arazide görev yapmak üzere egitim alan komandolar, teröristle mücadele harekatinda zaman zaman intikal güzergahlarini kesen dere, çay, nehir gibi akarsu engelleri ile karsilastiginda da ne yapmasi gerektigini uygulamali olarak ögreniyor. Operasyonlarda bu engellerin emniyetli bir sekilde geçilebilmesi operasyonlarin basarisini dogrudan etkilerken, okulda bulunun sulardan geçis egitim parkurunda kursiyerlere, bu engellerden seri ve emniyetli bir sekilde geçis yapabilme kabiliyeti kazandiriliyor.

Kule egitimlerinde ise kursiyerlere, daglik arazi kesimlerinde ulasilmasi zor olan yerlere yardimci malzemeler vasitasiyla inis ve tirmanis becerileri kazandiriliyor.

Her türlü silahin egitimi veriliyor

Okulda yer alan silah dershanesinde Jandarma Genel Komutanligina bagli komando birliklerinde kullanilan silahlarin yani sira bölücü terör örgütü tarafindan yogun olarak kullanilan silahlar da bulunuyor. Roketatar, keskin nisanci, makineli tüfek gibi silahlarin egitimlerini de alan jandarma komandolar, bu kutsal yuvadan çiktiklarinda, teröristle mücadele harekatinda ve her türlü savas ortaminda görev yapabilecek standartlara ulasiyor.

Görev basinda karsilasabilecekleri kaza ve olaylara müdahale edebilmeleri amaciyla ilk yardim egitimi alan kursiyerlere, damar yolu açma ve kas içi enjeksiyon uygulamasi egitimi de veriliyor.

Kursiyerler, egitimlerin yani sira kültürel faaliyetlerini de okul bünyesinde bulunan kütüphanede sürdürüyor.
Kaynak: İHA