Eski Japonya Imparatoru Akihito 88 Yasina Girdi

Japonya eski imparatoru Akihito, 88 yasina girerek en uzun yasayan Japonya imparatoru unvanini elde etti.

Japonya’nin eski imparatoru Akihito, 88 yasina girmesinin ardindan Japonya Imparatorluk Sarayi Ajansi’ndan yapilan açiklamada, Akihito’nun en uzun yasayan Japonya imparatoru unvanini elde ettigi bildirildi.

Covid-19 salgini nedeniyle, haftada iki kez Imparatorluk Sarayi içindeki bir biyoloji arastirma enstitüsünde kaya baliklari hakkinda arastirma yapmak ve Imparatorluk Sarayi Hastanesini ziyaret etmek disinda disari çikmaktan kaçindigi kaydedilen Akihito’nun, Covid-19 salgini ve dogal afetler konusunda da düzenli olarak bilgilendirildigi bildirildi.



Günlük rutin hayatina devam ediyor

Esiyle sabah yürüyüsleri yapmayi ihmal etmeyen Akihito’nun, aksam yürüyüslerinde ise saray yakinindaki apartmanlarda yasayan sakinleri selamladigi biliniyor. Akihito, aksam yemeklerinden sonra ise yurt disi ziyaretlerinin fotograf albümlerini inceleyerek zaman geçiriyor.

200 yil sonra bir ilk

2019 yilinda tahti ilerleyen yasini gerekçe göstererek oglu mevcut imparator Naruhito’ya devreden Akihito, 200 yili askin süreden bu yana hayattayken tahti kendi istegiyle devreden ilk imparator olarak tarihe geçmisti. Tahti devretmesinin ardindan "büyük imparator" anlamina gelen "Joko" unvanini alan Akihito öncesinde ise en uzun yasayan imparatorun 87 yasinda yasamini yitiren Hirohito oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA