Karabük'te Meslek Lisesi Ögrencileri 54 Okula Kütüphane Yapti

Vali Fuat Gürel: 'Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz fabrika gibi çalisiyor. Ilimizde 54 okulumuzda kütüphane bulunmuyordu. Lisemizde gerçeklestirilen hummali çalismalar neticesinde çocuklarimiz kütüphanelerine kavustu'

Karabük'te "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda 54 okul, meslek lisesi ögrencilerinin ürettigi malzemelerle kütüphaneye kavustu.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde baslatilan, Milli Egitim Bakanliginca Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle yürütülen proje dogrultusunda atölyede ürettikleri malzemelerle Karabük merkez ve köy okullarinin kütüphanelerini olusturmaya devam ediyor.

Vali Fuat Gürel, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Erdal Üngören ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Tülümen ile devam eden imalat çalismalarini yerinde inceleyerek alan seflerinden bilgi aldi. Gürel, proje kapsaminda kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapildigini, mevcut kütüphanelerin de yenilecegini söyledi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adeta fabrika gibi çalistigina isaret eden Gürel, "Ilimizde 54 okulumuzda kütüphane bulunmuyordu. Lisemizde gerçeklestirilen hummali çalismalar neticesinde çocuklarimiz kütüphanelerine kavustu. Çocuklarimizin kütüphanelerden faydalanarak kendilerini daha iyi yetistirmek için çaba sarf edeceklerine inaniyorum." diye konustu.

Gürel, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Karabük'ün köklü egitim kurumlarindan oldugunu belirterek "Ögrencilerimiz hem egitimlerini gerçeklestiriyor hem de önemli meslek alaninda kendilerini yetistiriyorlar. Ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel isler gerçeklestiriyorlar." diye konustu.
Kaynak: AA