Türkiye'nin En Çok Atif Alan Bilim Insanlari Siralamasinda Bayburt'tan 5 Isim Yer Aldi

Bayburt Üniversitesinden 5 isim; gerçeklestirdikleri çalismalarla en çok atif alan ve en yüksek H index’ine sahip Türkiye’nin 10 bin akademisyenini gösteren listede yerini aldi.

Türkiye'nin En Çok Atif Alan Bilim Insanlari Siralamasinda Bayburt'tan 5 Isim Yer Aldi
Bilim insanlarinin, H index, i10 index, atif sayisi gibi verilerini temel alarak üretkenlik katsayisini ve ayni zamanda üniversite, ülke, bölge, dünya, temel alan; branslardaki degerlendirmesini yapan bir çalisma olan AD Scientific Index verileri yayinlandi.

212 ülke ve 14.110 Üniversitedeki 712.000 akademisyenden olusan listede yer alan Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardaki en çok atif alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10.000 akademisyeni gösteren listede Bayburt Üniversitesinden 5 farkli isim yer aldi.

adscientificindex.com adresinden yayinlanan “AD Scientific Index- 2022 - Türkiye’nin En Iyi 10.000 Bilim Insani (Turkey Top 10.000 Scientists)" listesine göre; Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen-Spor Bilimleri ve Islami Ilimler; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Çinar-Atom ve Molekül Fizigi, Biyofizik, Kuantum Kimyasal Hesaplama Metotlari, Moleküler Spektroskopi; Uygulamali Bilimler Fakültesi Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Zehra Can-Ari Ürünleri, Apiterapi, Antioksidan, Aktivite, Fenolik Bilesikler, Enzim Inhibisyonu; Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tibbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümünden Doç. Dr. Basak Togar- Genetik; Doç. Dr. Volkan Senay ise Ince Film fizigi, III-V Yari Iletkenler, Kati Hal Piller konularinda yaptigi çalismalarla listede yer alan isimler oldu.
Kaynak: İHA