CEV, Kursiyerlerinin Hepsini Istihdama Kazandiriyor

Coskunöz Egitim Vakfi (CEV) Müdürü Bige Tinmazsoy Susuzlu, bugüne kadar egitim verdikleri kisilerin tamamini istihdama kazandirdiklarini söyledi.

CEV, Kursiyerlerinin Hepsini Istihdama Kazandiriyor
Coskunöz Egitim Vakfi’nin temellerinin 1988 yilinda Bursa’nin köklü sanayi kuruluslarindan Coskunöz Holding’in kurucusu Kemal Coskunöz tarafindan atildigini ifade eden Susuzlu, Coskunöz Egitim Vakfi olarak, agirlikli olarak meslekîegitim alaninda gösterdikleri faaliyetlerle 33 yildir Türkiye’nin yetismis insan gücünü artirmak üzere çalistiklarini söyledi.

Susuzlu, “Su ân makine teknolojisi, kalipçilik, katmanli üretim ve dijital dönüsümün temeli olan veri analizi ve siber güvenlik gibi egitimler veriyoruz. Yani bir taraftan üretimle ilgili egitimler verirken, diger yandan dijital dönüsümle gelecek yeni mesleklere de adapte olmaya çalisiyoruz. Özellikle katmanli üretim konusunda çalisan Bursa’nin ilk vakfiyiz. Katmanli üretim merkezimizde, ögrencilerimize hem egitim hem de tecrübe imkâni sunuyoruz. Bu açidan bakinca birden fazla meslekte egitimler veriyoruz, ama daha önemlisi, egitimlerimizden yararlananlarin ne kadar istihdam edildikleri. Bu konuda da çok gururluyuz, neredeyse yüzde 100’e yakin oranda istihdam gerçeklestiriyoruz” dedi.

“3 yil sonra islerin yüzde 52’sini insanlar, yüzde 48’ini bilgisayarlar yapacak”

Isteyen herkesin meslekî egitim alabilecegini belirten CEV Müdürü Bige Tinmazsoy Susuzlu, “Ama bizim özellikle ulasmaya çalistigimiz kesimler, toplumda dezavantajli görülen, özellikle finansal anlamda zorluklar yasayan, çalismak isteyen, fakat çesitli imâansizliklar yüzünden istedigi alanda egitim alip kendisi gelistirememis kisiler. Dolayisiyla isteyen herkes bizim programlarimiza basvurabilir. Dijital dönüsüm ve sun’i zekânin gelisimi ile birçok meslegin ortadan kalkmasi, bir yandan da yeni mesleklerin ortaya çikmasi bekleniyor. Henüz çarpici bir degisimden söz edemesek de, insan kaynaklari alaninda dijital dönüsümün etkilerini hissetmeye basladik. Evet, yikici teknolojiler geliyor. Yeni meslekler doguyor. Bizim de hazirlikli olmamiz gerek. Bu korkulacak bir sey degil. Egitimle çözebilecegimize inaniyorum. Bize saglayacagi çok büyük avantajlar olacaktir. Daha kalifikasyonu yüksek, daha insana yarasir islerde firsatlar çogalacak. Yapmamiz gereken, yeni meslekler ortaya çikarken, bu yeni mesleklere aday olabilmek, gönüllü olabilmektir. Dünya Ekonomik Forumu’nun istatistiklerine göre, su ân islerin yüzde 70’den fazlasini insanlar yapiyor. Ancak 3 yil gibi kisa bir süre sonra yüzde 52’sini insanlar, yüzde 48’sini ise bilgisayarlar ve sun’i zekâ teknolojileri yapiyor olacak. Bizim bu yüzde 52’ye odaklanip, daha vasif gerektiren islerle ilgili kendimizi egitmemiz gerekiyor. Korkmuyoruz. Korkmadan yaklasiyoruz. Bununla ilgili firsatlar sunan kurumlar var. Biz de Türkiye’de bu kurumlarin öncüsü olarak Avrupali is ortaklarimizla birlikte yeni meslekleri ve istihdam sartlarini arastiran merkez olmanin gururunu yasiyoruz” seklinde konustu.

Coskunöz Egitim Vakfi olarak sadece egitim ve istihdam faaliyetleri yürütmediklerini belirten Tinmazsoy Susuzlu, “Katilimcilarini kariyer sahibi yapan bir burs programimiz var. ‘Kariyer sahibi yapan burs programi’ diyoruz. Çünkü sadece nakit burs saglamiyoruz. Ayni zamanda burs alanlarin stajlarini yapacaklari veya is deneyimi elde edebilecekleri istirakçi sirketlerle de baglantiya geçiyoruz. Her birini usta çirak programina tabi tutuyoruz. Çesitli kisisel egitimlerle de destekliyoruz. Bunun yani sira, pek çok egitim kanalinda ücretli olarak sunulan teknik ve mühendislik egitimlerini ‘egitim özgürlüktür’ düsüncesiyle Youtube kanalimizda da yayinliyoruz. Su ânda vakfimizda egitimler sadece yüz yüze veya uzaktan egitim yöntemiyle degil, sanal gerçeklik (VR) ve çevrimiçi ögrenme uygulamalari ile de veriliyor. Bunun hem bize zaman kazandirdigini görüyor, hem de tecrübe ederek ögrenmenin egitimlerin etkisinin ciddi bir artis sagladigini gözlemliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA