Bayburt'ta Afet Risk Azaltma Plani Tamamlandi

Bayburt’ta Il Afet Risk Azaltma Tanitim ve Uygulama toplantisi Ögretmen Evi’nde gerçeklestirildi.

Bayburt'ta Afet Risk Azaltma Plani Tamamlandi
Bayburt’ta afet farkindaligin gelistirilmesi, afet risklerinin azaltilmasi ve önlem alinmasi konusunda davranis degisikligi olusturulmasi maksadiyla 2021 yilinda çalismalarina baslanan Il Afet Risk Azaltma Plani (IRAP) tamamlandi. Afet ve Acil Durum (AFAD) Il Müdürlügü koordinasyonunda paydas kurumlarin katilimlariyla hazirlanan plan, Ögretmen Evi’nde düzenlenen tanitim ve uygulama toplantisiyla kamuoyuyla paylasildi.

Toplanti açilisinda plana iliskin degerlendirmelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, son dönemlerde afet riskinin olaganüstü düzeylere yaklastigi bir dönem yasandigini söyledi.

Içisleri Bakanligi’nin buna yönelik afetlerle mücadele ve risk azaltma konusunda önemli çalismalar yaptigini belirten Vali Epcim, bu çalismalara esas olarak Il Afet Risk Azaltma Planlarinin hazirlanmasi noktasinda ülke düzeyinde yogun bir çalisma ortaya kondugunu bildirdi.

Vali Epcim, Bayburt’ta IRAP’in hazirlanmasina katkida bulunanlara tesekkür ederek, “Su an itibariyle IRAP basariyla tamamlanmistir. Bu süreçte bazi sivil toplum kuruluslari (STK) da bizlere destek verdi. Özellikle gönüllülük esasiyla çalisan STK’larimiza da ayrica tesekkür ediyorum.” dedi.

Vali Epcim, geçen yaz yasanan afetler nedeniyle ülke olarak zorlu bir dönem geçirildigine vurgu yapti. Sel ve yanginlarin yani sira depremlerin de yasandigi bu dönemde örnek bir afet yönetimi sergilendigini anlatan Vali Epcim, sunlari söyledi: “Elazig depreminde, Izmir depreminde ve depremden sonraki süreç yönetiminin tüm dünyaya örnek oldugu bir kriz yönetimini hep birlikte müsahede ettik. Depremden sonraki uygulamalar vatandaslarimizin gönlünde özel bir yer kapladi. Çok büyük memnuniyet olusturan afet sonrasindaki konutlarin yapimi, risk azaltici bazi çalismalar yapildi. Bunlari çok önemli görüyoruz. Biz de ilimizi bu hususta hazirlikli tutmak istiyoruz.”

Toplantinin yerel düzeyde son yillarin en genis kapsamli bulusmasi oldugunu bildiren Vali Epcim, bu durumun afetlere karsi hazirlikli olmaya verilen önemin göstergesi oldugunu ifade etti.

Vali Epcim, “Bu toplantida özellikle IRAP’ta baslica önem arz eden konulari analiz edecegiz. Kurumsal bazli da hangi kurumlardan neler beklendigi ilgili kurumlarimizin sunumunda gösterilmis olacak. Tabi bütün kurumlarimiz afete hazirlikli olmak için elinden gelen gayreti gösterecek. Sagliktan tarima, devlet su islerinden özel idareye, kolluk kuvvetlerimizden belediyeye kadar bu alan çok önemli. Çok zorlu bir alan. Bunun için afetlere hazirlikli olmak bütün yöneticilerin, bütün siyasetçilerin ana ödevlerinden biri olmali. Bizler de böyle görüyoruz. Özellikle Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun hemen hemen her toplantida bizlere sordugu, ‘Illerimiz afete hazir mi?’ sorusuna uygun bir çalismayi ilimizde ortaya koymaya çalistik.” ifadelerini kullandi.

Vali Epcim, katilimcilara tesekkür ederek toplantinin hayirlara vesile olmasini temenni etti.

Daha sonra AFAD Il Müdürü Adil Arslan, Il Afet Risk Azaltma Plani’nin detaylarini ve paydaslara düsen görevleri anlatti.

Toplanti katilimcilarin ilgili konularda sorularinin cevaplandirilmasiyla sona erdi.

Toplantiya Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Tosun, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Vali Yardimcisi Ahmet Yildiz, Aydintepe Kaymakami Bayram Yildiz, Demirözü Kaymakami Betül Büyükkiliç, Demirözü Belediye Baskani Arslan Gürer, ilgili kamu kurumlarinin amirleri, sivil toplum kurulusu yöneticileri ve paydas kurum temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA