ESBEM Bir Yilda 450 Çalisani Belgelendirdi

Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan sanayi sektöründe mesleki yeterlilik belgesi alma zorunlulugu olan mesleklerde belgelendirme faaliyetlerinde Eskisehir’deki tek yetkili firma olan ESBEM Sinav ve Belgelendirme Merkezi A.S. bir yilda 23 firmada 450 çalisani belgelendirdi.

ESBEM Bir Yilda 450 Çalisani Belgelendirdi
Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde 2019 yilinda kurulan, 2020 yilinda TÜRKAK ve MYK sürecini basariyla tamamlayan ve 2021 ocak ayi itibariyle metal, makine, lojistik ve plastik-kimya olmak üzere; 4 ana sektör, 12 meslek dalinda ve 26 alt meslek biriminde Eskisehir’deki tek yetkili kurum olarak belgelendirme faaliyetlerine baslayan ESBEM Sinav ve Belgelendirme Merkezi kisa sürede önemli çalismalara imza atti. 2021 yilinda 23 firmada belgelendirme çalismasi yürüten merkez, sinavlarini basariyla tamamlayan 450 çalisani belgelendirdi.

“ESBEM bir yilda çok basarili islere imza atti”

Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, EOSB bünyesinde kurulan ESBEM Sinav ve Belgelendirme Merkezi’nin Eskisehir’deki tek yetkili firma oldugunu söyledi.

Merkezin kisa sürede çok basarili islere imza attigini aktaran Baskan Küpeli, “2021 ocak ayi itibariyle sanayimize hizmet vermeye baslayan ve alaninda Eskisehir’deki tek yetkili merkez olan merkezimiz, uzman kadrosuyla çok kisa sürede sanayicimizin takdirini kazandi. 23 firmada ulusal yeterlilikte belirtilen sartlara göre gerçeklestirilen teorik ve performansa dayali sinavlar gerçeklestirildi ve sinavlari basariyla tamamlayan 450 çalisan belgelendirildi” diye konustu.

Baskan Küpeli, Eskisehir’deki sanayicilerin ihtiyaç duydugu 4 ana sektör, 12 meslek dalinda hizmet veren merkezin ilerleyen dönemde bünyesine yeni meslek dallari ilave edecegini, sanayideki çalisanlarin mesleki bilgi kalitesinin arttirilmasina önemli katki saglayacagini belirtti.



“Sadece Eskisehir’e degil bölgeye de hizmet veriyoruz”

Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve ESBEM A.S. Baskan Vekili Yavuz Ayva, Eskisehir’deki tek yetkili firma olarak sadece Eskisehir’e degil bölgeye de hizmet verdiklerini kaydederek, “ESBEM kurulmadan önce Eskisehir sanayisinin belgelendirme islemlerinde sehir disi firmalarla çalisilmis ve bazi firmalarin süreci düzgün yönetemediginden kaynakli sikintilar yasanmis. Kâr amaci gütmeden en iyi hizmeti sunmak amaciyla kurulan merkezimiz, uzman kadrosuyla sadece Eskisehir’e degil, Bilecik, Kütahya gibi çevre iller basta olmak üzere Türkiye’nin tamaminda hizmet vermeye devam ediyor” seklinde konustu.



“Kapsam genisletme çalismalarimiz sürmekte”

“Sanayicilerimizin talepleri dogrultusunda kapsam genisletme çalismalarimizda sürmekte” diyen Yavuz Ayva sözlerini söyle sürdürdü: “ 2021 ocak ayindan itibaren 450 çalisan ve 23 firmamizin belgelendirme çalismalarini yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Sanayicimizden olumlu tepkiler de aliyoruz. 31 Aralik itibariyle devlet destegi sona eriyor. Yaptigimiz isin ne kadar dogru ve sanayicimize ne kadar faydali oldugu daha da anlasilmis olacak. ESBEM olarak Eskisehir ve bölge sanayimize hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek. Bizi tercih ettikleri için firmalarimizin her birine ayri ayri tesekkürlerimi iletiyorum. Ayrica yaptigimiz anketler ve sanayicimizden gelen talepler dogrultusunda kapsam genisletme çalismalarimizda sürmekte olup, 12 olan meslek dalina yeni meslek dallari ilave edilecektir. Hizmet verilen meslek dallarinin sayisi önemli ölçüde arttirilacaktir.”
Kaynak: İHA