Lise Ögrencileri Osmanli Saray Mutfagi Lezzetlerini Ögreniyor

Edirne'de ögrenciler, çalistiklari uygulama otelinde Osmanli pilavi, mutancana, badem çorbasi, Çerkez tavugu, zerde ve levzine tatlilari ile reyhan serbeti yapti.

Edirne'de Dr. Sadik Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde çalisan ögrenciler, Osmanli saray mutfagi lezzetlerini ögreniyor.

Otelin mutfak kisminda çalisan ögrenciler, Osmanli pilavi, badem çorbasi, Çerkez tavugu, zerde ve levzine tatlilari ile reyhan serbeti ve Fatih Sultan Mehmet'in sevdigi yemeklerden mutancanayi menüsüne katti.

Okulun müdürü Riza Korkusuz, gazetecilere yaptigi açiklamada, 28 Ekim'de Edirne Valisi Ekrem Canalp'in katilimiyla uygulama otelinin açildigini söyledi.

Otelde yurt içi ve disindan misafirleri agirladiklarini belirten Korkusuz, "Edirne'nin tanitimina ve kültürüne katki sagliyoruz. Ögrencilerimiz ögretmenleriyle saray mutfagi lezzetlerini uygulamali yapiyor ve misafirlerimize ikram ediyoruz." dedi.

Burasinin 5 yildizli otellerdeki tüm imkanlara sahip oldugunu dile getiren Korkusuz, "Ögrencilerimiz sektörün ihtiyaç duydugu is gücüne okul hayatinda sahip oluyor. Mezun olduklarinda is bulma olanaklarina erisiyorlar." diye konustu.

Uygulama Oteli Teknik Müdür Yardimcisi Tuncay Ardali ise yeni açilan bir otel olduklari için sadece oda kahvalti hizmeti verdiklerini anlatti.

Gelecek aylar için gün boyu yemek servisi yapabilecekleri menüler hazirladiklarini ifade eden Ardali, ögrencilerin otelin misafirlerine saray lezzetlerini de sunacagini söyledi.

Yiyecek Içecek Alan Sefi Ayla Haykir da özellikle Fatih Sultan Mehmet'in sevdigi mutancana yemegi yaptiklarini belirterek, "Osmanli'daki sünnet törenlerinde tercih edilen tatlardan örnekler yaptik. Ögrenciler burada is hayatina hazirlaniyor, hem geleneksel yemekleri hem de yeni tarifleri öreniyor." dedi.

Ögrencilerden Eftalya Özger ise mutancanayi severek yaptigini dile getirerek, "Içerisinde kusbasi kuzu eti, badem, bal, kuru incir ve üzüm var. Ürün yelpazesi açisindan çok genis ve lezzetli bir yemek." diye konustu.

Ögrencilerden Seçkin Tatli, mezun olduktan sonra master sef olmak istedigini kaydetti.

Kaynak: AA