Japonya'da Balon Festivali Izleyenlere Görsel Sölen Yasatti

Japonya’nin Saga sehrinde gerçeklestirilen Uluslararasi Balon Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Japonya'da Balon Festivali Izleyenlere Görsel Sölen Yasatti
Japonya’nin güneybatisindaki Saga sehrinde geleneksel olarak her yil gerçeklestirilen Uluslararasi Balon Festivali, Covid-19 salgini nedeniyle verilen 2 yillik aranin ardindan yeniden basladi.

Salgin nedeniyle bu yil kisitli katilimci ile gerçeklestirilen festivalde havalanan 50 sicak hava balonu, izleyenlere görsel sölen yasatti. Etkinlik organizatörlerinden yapilan açiklamada, her yil festivale akin eden kitleleri bu yil görememenin üzücü oldugu belirtilirken, buna ragmen festivalin izleyenlere keyifli anlar yasatmayi hedefledigi ifade edildi.

Kisitli katilim

Asya’nin en büyük balon festivallerinden biri olarak bilinen etkinlik, Covid-19 salgini nedeniyle son 2 yilda düzenlenmemisti. Dünyanin dört bir tarafinda tasarlanan birbirinden ilginç balonlari Japonya’da bulusturan festival, bu yil yalnizca yerel katilimcilarla gerçeklestirildi.

Genelde 100 civarinda seyreden katilimci sayisi da bu yil salgin önleme tedbirleri kapsaminda 50’ye düsürüldü. Ayrica her yil 5 gün süren festivalin süresi bu sene 3 güne indirildi. Festival, Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA