Umman, Yeni Kovid-19 Varyanti Nedeniyle 7 Ülkeye Seyahat Yasagi Getirdi

Umman, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni varyantinin tespit edildigi 7 Afrika ülkesine seyahat yasagi uygulayacagini duyurdu.

Umman resmi haber ajansi ONA'da yer alan habere göre, Kovid-19'la Mücadele Komitesi, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Botsvana, Zimbabve, Lesoto, Namibya ve Esvatini'ye seyahat yasagi uygulanacagini bildirdi.

Haberde, bu ülkelerden transit de dahil yolcu kabul edilmeyecegi, yakin zamanda bölgeyi ziyaret edenlere 14 günlük karantina uygulanacagi ve Kovid-19 testi yaptirmalarinin zorunlu tutulacagi kaydedildi.

Kararin yarindan itibaren bir sonraki duyuruya kadar uygulanacagi belirtilen haberde, "söz konusu ülkelerin vatandaslari hariç", Umman vatandaslari, diplomatlar, saglik çalisanlari ve aileleri ile Umman'da geçerli ikametgahi olanlarin uygulamadan muaf tutulacagi bilgisi verildi.

Umman vatandaslari dahil karardan muaf olanlarin ülkeye girislerinde teste tabi olacaklari ve 7 gün boyunca karantinaya alinacaklari kaydedildi.

Umman'dan önce söz konusu Afrika ülkelerine yönelik Suudi Arabistan, Misir ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Bahreyn'de benzer kararlar almisti.

- Yeni varyant

Henüz, Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kiside görülen "Omicron" varyanti, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip oldugu biliniyor.

Simdilik düsük görülme sikligina sahip bu varyanta karsi mevcut asilarin etkili olup olmadigina iliskin arastirmalar sürüyor.

Kaynak: AA