TBMM Baskani Sentop Pakistan Meclis Baskani Kaiser Ile Görüstü

Ispanya'nin baskenti Madrid'de düzenlenen Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantilarina katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, Pakistan Meclis Baskani Asad Kaiser ile bir araya geldi.

Sentop, Pakistanli mevkidasiyla görüsmesinde, "Türkiye ve Pakistan arasinda süre gelen dayanisma diger ülkelere örnek teskil edecek niteliktedir. Gücünü halklarimiz arasindaki istisnai yakinliktan almaktadir." dedi.

Iki ülke arasindaki siyasi iliskilerin üst düzeyde olmasindan memnuniyet duydugunu vurgulayan Sentop, bunun büyük potansiyele sahip ekonomik iliskilere de en iyi sekilde yansimasi gerektigini kaydetti.

TBMM Baskani, "Pakistan ile ticari iliskilerimizi mümkün olan her alani degerlendirerek ilerletmek ve çesitlendirmek Türkiye için önemli bir hedeftir. Savunma sanayisi de ülkelerimiz arasinda daha da büyütülmeye çok müsait is birligi alanidir." diye konustu.

Ikili ticari iliskilerde ilaç endüstrisi, gida, enerji ve altyapi alanlarinda verimli is birlikleri olabileceginin altini çizen Sentop, iki ülke arasinda Yüksek Düzeyli Stratejik Is Birligi Konseyi (YDSK) mekanizmasinin yüksek verimlilik açisindan önemli bir firsat oldugunu söyledi.

Sentop ayrica TBMM'nin ev sahipliginde 9-10 Aralik'ta Istanbul'da düzenlenecek Islam Isbirligi Teskilati Parlamento Birligi (ISIPAB) 16. Konferansina Pakistan Meclis Baskani Kaiser'i davet etti.

Kaynak: AA