Okulun Müdür Odasindan Para Çalan Hirsizlar Tutuklandi

Manisa’nin Kula ilçesinde bir ortaokulun müdür odasina girerek egitim faaliyetleri için toplanan toplam bin 101 TL’yi çalan 2 süpheli, polis ekiplerince suçüstü yakalandi. Mahkemeye çikarilan süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Okulun Müdür Odasindan Para Çalan Hirsizlar Tutuklandi
Kula’da dün gece saatlerinde devriye faaliyetini yürüten Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri, Orhan Acar kavsagi yakinlarinda yürüyen 2 sahistan süphelendi. Sivil polis ekipleri süphelendikleri 2 sahsin yanina yaklastiklarinda, süpheli sahislar bir anda kaçmaya basladi.

Kaçarken ceplerindeki bozuk para dolu posetleri atarak kaçan süphelilerden I.E.(17), kisa süren kovalamaca sonucu yakalanirken, diger süpheli ise gözden kayboldu. Yakalanan süpheli I.E., islemleri için emniyete getirilirken, kaçan diger süphelinin pesine düsen asayis ekipleri, süpheli E.U.’yu (21) ise saat 01.30 siralarinda Izmir-Ankara D300 karayolunda bulunan bir firinin önünde yakaladi. Iki süpheli, emniyette alinan ifadelerinde, Zaferiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu’nun müdür odasina girerek, ögrencilerin egitim faaliyetleri için toplanan toplam bin 101 TL’yi çaldiklarini itiraf etti. Süpheliler, üzerinden çikan ve etrafa attiklari toplam bin 101 TL’yi emniyet güçlerine kendi rizalari ile teslim ederken, islemlerin ardindan mahkemeye sevk edildiler.

Süphelilerden E.U.’nun yapilan GBT sorgularinda basit yaralama suçundan arandigi, diger süpheli I.E.’nin ise çesitli hirsizlik suçlarindan toplam 116 adet kaydinin oldugu tespit edildi. Emniyetteki islemlerin ardindan mahkemeye sevk edilen süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA