Türkiye'den KKTC'ye 50 Bin 310 Doz Kovid-19 Asisi Daha Gönderildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Saglik Bakani Ali Pilli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda Türkiye'den KKTC'ye 50 bin 310 doz Pfizer-BioNTech asisinin gönderildigini bildirdi.

Bakan Pilli, yaptigi yazili açiklamada, vaka sayilarinda artis olduguna isaret ederek, halki bir kez daha asi olmaya davet etti.

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin 310 doz daha Pfizer-BioNTech asisinin gönderildigini kaydeden Pilli, son günlerde asiya ilginin artmakta oldugunu ve tüm asi merkezlerinde yeterli miktarda asinin bulundugunu vurguladi.

Pilli, "Asilanma oranini ne kadar yükseltirsek, vaka sayilari artsa bile saglik sistemimize yük bindirebilecek agir vaka sayilarini uygun seviyelerde tutabiliriz." ifadesini kullandi.

Bakan Pilli, gerek 1. doz, gerekse zamani gelen diger doz asilari özellikle 12 yas üzerindeki herkesin mutlaka yaptirmasi uyarisinda bulundu.

Tedbirleri elden birakmamak gerektigini belirten Pilli, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uymak gerektigi, özellikle maske kullaniminin Kovid-19 ve gribal enfeksiyonlari önlemek açisindan büyük önem arz ettigini vurguladi.

Bakan Pilli, büyük bir özveriyle KKTC'ye asi temin eden Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Yardimcisi Fuat Oktay ve Saglik Bakan Fahrettin Koca'ya tesekkür etti.

Türkiye'den KKTC'ye daha önce 340 bin Sinovac ve 10 bin 530 Pfizer/BioNTech olmak üzere 350 bin 530 doz Kovid-19 asisi gönderilmisti.

Kaynak: AA