Kardes Sehir Fürth' Ten 25.Yil Anisina Marmaris'e Anlamli Ziyaret

Almanya’nin Fürth sehri ile Mugla’nin Marmaris ilçesinin kardes sehir olmalarinin 25.yilinda etkinlikler düzenlendi.

Kardes Sehir Fürth' Ten 25.Yil Anisina Marmaris'e Anlamli Ziyaret


Fürth Belediye Baskani Thomas Jung ve beraberindeki ekip Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’i makaminda ziyaret ettikten sonra belediyeye ait yanan alanda "25. Yil Fürth Marmaris Hatira Ormani" adini verdikleri bölgede fidan dikimi gerçeklestirildi.



Marmaris Belediyesi ve Fürth Belediyesi arasinda 1996 yilinda Merhum Belediye Baskani Ismet Karadinç öncülügünde kardes sehir protokolü imzalanmis o dönemden bu yana dostluk her yil Almanya’da ve Türkiye’de pekistirmek adina bir çok etkinlik düzenlendi.



Imzalanan kardes sehir protokolünün 25. yil olmasi sebebi ile bir dizi etkinlik düzenleyen Marmaris Belediyesi, Içmeler Mahallesinde yanginlarda tamamen zarar gören bir bölgeye 25. Yil hatira ormani adini vererek agaç fidanlari dikti. Zeytin, keçi boynuzu, defne, hünnap ve çam agaci fidanlari Baskan Mehmet Oktay ve Thomas Jung ile beraberlerinde gelen ekipler tarafindan dikilerek can suyu verildi.



Fürth Belediye Baskani Thomas Jung "Fürth ve Marmaris kardes sehirligimizin 25. yilini kutluyor. Hem Fürth teki hem de Marmaris’teki birçok kisi tarafindan sevilmekte ve sorumluluk almaktalar. Almanya ve Türkiye arasindaki iliskiler her iki ülke içinde çok ama çok önemli Türk kökenli milyonlarca insan Almanya’da yasamakta milyonlarca Alman’da tatil için Türkiye’nin harika beldelerinde geçiriyorlar. Bizim çok büyük tarihe dayanan bir geçmisimiz var ve bu nedenle bizim dostane iliskilerimizi sürekli yenilememiz de fayda var ve biz ortaya çikan krizleri de birlikte konusarak dostane bir sekilde çözüme ulastirmamiz gerekiyor. Bu konuda çok iyimserim .Suriye’den gelen çok sayidaki göçmeni barindirmaya ve almasi nedeniyle kendilerine tesekkür ediyoruz ve çok dogru bir tarz bu konuda Avrupa Birligi’nde Türkiye’ye yardimda bulunma zorunlulugu var. Bu korkunç orman yanginlarini hem televizyonlarda hem de Marmaris’teki dostlarimizin çektigi fotograflar, videolar ile sosyal medya üzerinden inceledim ve çok sarsildik bu güzel tepelerin yerlesim yerlerine kadar yanmasini gördük. Bu manzara bizi çok üzüntüye bogdu ama ben sunu biliyorum ki tabiat güçlüdür ve birkaç yil içerisinde yine her yer yemyesil olacaktir. Belediye baskanimizla birlikte burada agaç dikmek benim için çok büyük bir onur ‘’ dedi.



Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve Fürth Belediye Baskani Thomas Jung birlikte yanmis bir zeytin agacinin kalan gövdesinin gölgesine yine bir zeytin agaci diktiler. Agaci dikerken bu dostlugumuz adina çok bir sembol seklinde konustu.



Fürth Belediye Baskani Thomas Jung 3 Alman meclis üyesi, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve ilçe belediye meclis üyeleri birlikte 500 metre kare alanda 25 adet zeytin , keçiboynuzu, hünnap, defne ve çam agaci fidani dikildi. Fidan dikimi ve sulamasi ardindan “ 25 yil dostluk ormani” yazili tabela önünde hatira fotografi çektirdiler.
Kaynak: İHA