Türk Kizilay, 50 Yil Önceki Yetim Kampina Katilanlari Tekrar Bulusturdu

Türk Kizilay, 50 yil önce kurumun gençlik kamplarinda "kamp kardesi" olan yetimleri bir araya getirdi.

Kizilcahamam Çamlidere'deki Çamkoru Gençlik Kampi'nda 50 yil önce birlikte kamp yapan yetim çocuklar, Türk Kizilay etkinliginde bulusarak hasret giderdi. Bulusmaya Ankara'nin yani sira baska illerden ve yurt disindan 82 kisi katildi.

Burada AA’ya açiklama yapan Türk Kizilay Genel Baskan Vekili Ismail Hakki Turunç, etkinlige katilanlarin hatiralarini dinlerken göz yaslarini tutamadigini söyleyerek, söyle konustu:

"Allah kimseyi ailesiz, annesiz, babasiz birakmasin, sevgisiz birakmasin. Iste devlet burada kendini gösteriyor. Hele sevgi dolu bir devletse, merhamet dolu, vicdan dolu bir devletse... Istiyoruz ki dogumdan itibaren insanlar hep mutluluklarla dolu geçirsinler hayatlarini. Herkesin hayati ayni düzeyde gitmiyor, ayni güzellik ve rahatliklarla gitmiyor. Bu tip problem yasayan her yas grubundan insana devletin hamilik yapmasi, sahip çikmasi, onlara annelerini, babalarini aratmamasi gerçekten isin insani bir boyutu."

50 yil önceki kampa katilan Ayhan Yüzübenli ise yetistirme yurtlarinda 12 yil geçirdigini belirterek, ardindan ODTÜ'den mezun oldugunu ve Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Arastirma Kurumunda çalistigini söyledi.

Türk Kizilay'in önemine deginen Yüzübenli, "Size ulasmak isteyen bir kisi dünyanin öbür ucunda bile olsa bir sekilde geliyor sizi buluyor. Ama size ulasmak istemeyen bir kisi teyzeniz bile olsa birkaç durak ötede bile olsa size ulasamiyor. Iste Kizilay'in kiymeti asil o zaman anlasiliyor" dedi.

Katilimci Talat Akbulut da 50 yil önce farkli yetistirme yurtlarindan çocuklarin kampta kaynastiklarini aktararak, "Bugün benim için çok özel bir gün, doksana yakin kardesimle bir aradayim. Çok duygulandim. Çok mutlu bir gün geçiriyorum." diye konustu.

Türk Kizilay'in kendisi için sadece üzerinde hilal olan beyaz bir çadirdan ibaret olmadigini belirten Akbulut, "Kizilay garibanin ekmegidir, kimsesizlerin kimsesidir, çadirin içerisinde üsüyene sobadir, acikana ekmektir veya bir çocuga biberonudur, bir yasliya battaniyedir." ifadelerini kullandi.

Bir diger katilimci emekli hava astsubayi Sebahattin Ünal ise dogumundan 18 yasina kadar devlet yurtlarinda büyüdügünü dile getirerek, sunlari söyledi:

"Bizler devletin olanaklari sayesinde ayakta kaldik. Belki anamiz babamiz yoktu, ailemizden kimse yoktu ama biz, bütün yurt çocuklari hepimiz bir aileydik. Gerçekten de Kizilay öksüz, yetim, fakir, magdur olan ailelerin destekçisidir. Bizler hayata atilirken hiçbir zaman geçmiste yasadigimiz olumsuz olaylari düsünerek atilmadik. Biz bu vatan bize ne verdiyse, biz de bu ülkeye bir seyler vermek istedik. Onun için hep ayakta kaldik. Kizilay iyi ki var.”

Kaynak: AA