Karabük'te Uluslararasi Islam Ekonomisi Kongresi Basladi

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Katilim Finans Daire Baskani Tarik Akin: 'Istanbul Finans Merkezi, insaat projesi degil, orada tüm Türkiye'nin önce bölgesel sonra da küresel finans merkezi olmaya dönük adimlari var'.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliginde düzenlenen Uluslararasi Islam Ekonomisi Kongresi basladi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, KBÜ Ilahiyat Fakültesince 15 Temmuz Sehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrede "Kovid-19 sonrasi Islam ekonomisi; firsatlar, zorluklar ve çözüm önerileri" konusuldu.

Kongrede konusan Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Katilim Finans Daire Baskani Tarik Akin, tüm dünyanin son 2 yildir salginla ve bu sürecin artçilariyla mücadele ettigini belirtti.

Dünyanin bir dönüsüm sürecinde oldugundan ve finansal olarak bir yere dogru gittiginden bahseden Akin, "Nasil gidecek, yeni finansal mimari nasil kurulacak? Islami finans burada çok büyük alternatif. Neden? Temelinde risk paylasimi, varliga dayalilik, ahlaki degerler ve etik kurallara uyma konulari, küresel finansal mimarinin temel ayagina denk geliyor." ifadelerini kullandi.

Kovid-19 sonrasi önlerinde aslinda tekrardan bir firsat olduguna isaret eden Akin, "Türkiye, bu yeni küresel mimaride yerini almak istiyor ve bunun önemli ayaklarindan bir tanesini Istanbul Finans Merkezi Projesi olusturuyor. Istanbul Finans Merkezi, insaat projesi degil, orada tüm Türkiye'nin önce bölgesel sonra da küresel finans merkezi olmaya dönük adimlari var." degerlendirmesinde bulundu.

ULIFAM, MÜISEF, Islami Bankacilik Enstitüsü (IIBF), Uluslararasi Islam Üniversitesi (IIUM), Uluslararasi Islami Finans Arastirma Akademisi (ISRA), Tunus Zeytune Üniversitesi, Cibuti Baris Arastirma ve Danisma Merkezi, Cezayir Tipasa Üniversitesinin destegiyle iki gün sürecek kongrede, 15 oturumda 72 bildiri sunulacak.
Kaynak: AA