Oglunun Vücudunda Sigara Söndürdügü Iddiasiyla Yargilanan Saniga Tahliye

Suriye uyruklu sanik hakkinda, 'yurt disina çikis yasagi' ve haftada bir imza verme zorunlulugundan olusan adli kontrol tedbirleri uygulanmasina karar verildi Mahkemeye gönderilen Adli Tip Kurumu raporunda, 'çocuktaki lezyonlarin sigara yanigi sonucunda olustuklarinin kesin olarak söylenemeyecegi' belirtildi.

Sisli'de, 2 yasindaki oglunun vücudunda sigara söndürdügü iddiasiyla firari bir sanikla birlikte 12.5 yila kadar hapis istemiyle yargilanan Suriye uyruklu tutuklu sanik, adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edildi.

Sanik Delil Ibrahim, Istanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu bulundugu cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi. Müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligini bir avukat temsil etti.

Durusmada, mahkemeye ulasan 13 Ekim 2021 tarihli Adli Tip Kurumu raporu okundu. Söz konusu raporda, "magdur çocuktaki lezyonlarin sigara yanigi sonucunda olustuklarinin kesin olarak söylenemeyecegi ve çocugun bacaklarinda milimetrik ebatta ciltte kabariklik gösteren yeni lezyonlarin oldugu" belirtildi.

Lezyonlarin kasima eyleminden kaynaklanabileceginin dikkate alindigi kaydedilen raporda, "lezyonlarin travmatik olmayan nedenlerle meydana gelmis olabilecegi" aktarildi.

Beyani sorulan Bakanlik avukati, aradan belli bir süre geçtigi için raporun gerçekle bagdasmadigini belirterek, "Dosyaya sunulan video kayitlarindan da anlasilacagi üzere magdurdaki yaralanma sigara izlerinden olusmustur. Bu hususun dikkate alinmasini ve sanigin cezalandirilmasini istiyoruz." dedi.

Tutuklu sanik Delil Ibrahim ise tercüman araciligiyla yaptigi savunmasinda, esinin kendisini terk edip gittigini ve 1.5 yildir çocuklarina kendisinin baktigini belirtti.

Ibrahim, savunmasinda "Bakmayacak olsaydim onu yurda birakirdim. Canimdan çok seviyorum. Tek hatam eve baska sahislari da almam olmustur. Bunlar da durusmaya katilmamaktadir. Onlarin suçlu olduklarini düsünüyorum. Suçlamalari kabul etmiyorum. Beraatima ve tahliyeme karar verilsin." ifadelerini kullandi.

Esasa iliskin görüs veren cumhuriyet savcisi, mevcut delil durumuna göre sanigin tutukluluk halinin devamina hükmedilmesini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme ise suçun vasif ve mahiyetinin degisme ihtimali, ifadesinin alinmis olmasi ve karartilabilecek delilin bulunmamasi gerekçeleriyle sanik Delil Ibrahim'in tahliyesine hükmetti.

Sanik Ibrahim hakkinda, "yurt disina çikis yasagi" ve "haftada bir evine en yakin güvenlik merkezine imza verme" zorunlugundan olusan adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasini kararlastiran mahkeme, Ibrahim ile firari sanik Asmaa Serhane'nin sabika ve nüfus kayit örneklerinin gönderilmesi için Interpol'e yazi yazilmasini da hükme bagladi.

Durusma ertelendi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheliler Delil Ibrahim ve Asmaa Serhane'nin "eziyet" ve "yaralama" suçlarindan 4 yil 6 aydan 12 yil 6'sar aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep ediliyor.
Kaynak: AA