Kuveyt'ten Tunus'a Mali Destek Sözü

Tunus Kartaca Sarayi'nda Cumhurbaskani Kays Said tarafindan kabul edilen Kuveyt Disisleri Bakani elSabah: 'Tunus'un ülke olarak yasadigi zorluklarla basa çikma noktasinda ulusal yeteneklerine güvenimiz tamdir. Kardes ülke olarak bu süreçte Tunus’a mali ve ekonomi alaninda yardimci olmayi umuyoruz'

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, Kuveyt Disisleri Bakani ve Kabine Islerinden Sorumlu Devlet Bakani Seyh Dr. Ahmet el-Nasir el-Sabah'i kabul etti.

Tunus Kartaca Sarayi'nda Said ile el-Sabah arasinda gerçeklesen görüsmenin ardindan yapilan açiklamada, Kuveyt’in Tunus’a mali ve ekonomi basta olmak üzere her alanda destek olma sözü verdigi belirtildi.

Açiklamada, el-Sabah’in, “Tunus'un ülke olarak yasadigi zorluklarla basa çikma noktasinda ulusal yeteneklerine güvenimiz tamdir. Kardes ülke olarak bu süreçte Tunus’a mali ve ekonomi alaninda yardimci olmayi umuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Görüsmede el-Sabah’in Tunus’ta Necla Buden Ramazan liderliginde kurulan yeni hükümeti de tebrik ettigi kaydedildi.

Tunus'ta Cumhurbaskani Kays Said'in 25 Temmuz'da aldigi ve tüm yetkileri elinde toplayan kararlar, ekonomik açidan zor günler yasayan ülkeyi dis destekten mahrum birakti.

Cumhurbaskani Said, 7 Ekim'de Merkez Bankasi Baskani Mervan el-Abbasi ile görüsmesinde, Tunus'un dostlarinin bu zor dönemde yanlarinda yer alacagini ifade etse de bugüne kadar hiçbir devlet yasanan ekonomik sikintiya ragmen Tunus'a yardim yapilacagini duyurmamisti.
Kaynak: AA