Eritre'de Gözaltina Alinan Yemenli 50 Balikçi Serbest Birakildi

Yemen'deki bir insan haklari kurulusu, ülkenin deniz komsusu olan Eritre'de iki gündür tutulan 50 Yemenli balikçinin serbest birakildigini açikladi.

Yemen'de balikçilarin haklari konusunda çalismalar yürüten El-Huha Gençlik Dernegi Baskani Halid ez-Zernuki, AA muhabirine konuya iliskin açiklamalarda bulundu.

Zernuki, "Balikçilarin üç teknesine el konuldu ve iki gün gözaltina alindiktan sonra serbest birakildilar." dedi.

Eritre güçlerinin iki gün boyunca balikçilari uluslararasi sularda tuttugunu belirten Zernuki, 50 Yemenlinin iki tekneyle ülkelerine döndügünü aktardi.

Yemen ve Eritre'den yetkililer konuya iliskin henüz açiklama yapmadi.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan ve Birlesik Arap Emirlikleri'nin (BAE) basini çektigi koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Birlesmis Milletler'e (BM) göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Sahil kentlerinde yasayan çok sayida Yemenli, ülkedeki savas nedeniyle ekonomik durumlarinin bozulmasi sonucu balikçilik yapiyor.

Kaynak: AA