Boyabat'ta 'Her Mahalleye Bir Çevre Dostu' Uygulamasi Basladi

Boyabat ilçesinde "Her mahalleye bir çevre dostu" uygulamasi baslatildi.



Uygulamanin tanitimi için düzenlenen törene, göreve yeni baslayanlarin da aralarinda oldugu temizlik görevlileri "çevre dostu" yazili is kiyafetleriyle katildi.

Törende, ilçe merkezindeki mahalle muhtarlari ve diger katilimcilar yapilan çalisma hakkinda bilgilendirildi. Daha sonra katilimcilara yemek ikraminda bulunuldu.

Belediye Baskani Sefik Çakici, Boyabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü bahçesinde düzenlenen törende yaptigi konusmada, belediyeciligin zor oldugu kadar kutsal bir görev oldugunu vurguladi.

Boyabat'ta dogup büyüyenlerin, yasayanlarin Boyabat'a karsi sorumlulugu oldugunu belirten Çakici, "Birey olarak ya da kurum olarak sorumluluklarimiz var. Bizim daha fazla sorumluluklarimiz var. Belediyemiz ve siz çalisanlari sehirde yasayanlarin umudusunuz. Dolayisiyla çevre temizligi, sokaklarin ve caddelerimizin temizligi de insanin yasam kalitesini yükseltmek adina en önemli hizmet. Bu zamana kadar personel azligi vardi bazi ekipmanlarimiz yoktu, ancak bundan sonra böyle bir mazeretimiz yok. Artik Boyabatlilar daha temiz bir Boyabat istiyor. Ben 'çevre dostu' temizlik görevlilerimize güveniyorum." dedi.

Bundan sonra her mahallede bir "çevre dostu" olacagini söyleyen Çakici, sunlari kaydetti:

"Arkadaslar o mahallelerinin temizlik sorumlulugu artik sizlere ait. Bu programdaki amacimiz sizlerle tanismak, hem de yeni çevre temizlik vizyonumuzu açiklamak için burada bulustuk. Artik muhtarlarimiz çevre dostlarimizla birlikte telefonlarini alarak direkt iletisime geçebilecekler. Eger Boyabat cadde ve sokaklari temizse Boyabat Belediye Baskani temizdir, kaymakami da temizdir, muhtarlari da temizdir. Hepinize katilimlariniz için tesekkür ediyorum."

Kaymakami Enver Yilmaz, davetleri için Baskan Çakici'ya tesekkür ederek, "Baskanimiz da söyledi, Belediye yolunda, suyunda, çöpünde yedi yirmi dört çalisan ender kurumlardandir. Insallah bu proje diger ilçelerimize de örnek olur. Yeni görevinizde basarilar diliyorum." dedi.

Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Özarslan da sunlari dile getirdi:

"Kirk bes arkadasimizla birlikte elimizden geldigi kadar 7-24 saat baskanimiz ve baskan yardimcilarimizin talimatlari dogrultusunda sehrimizin daha güzel, daha temiz olmasi ve nezih bir ortamda yasayabilmemiz için gelecek nesillere daha güzel yesil alanlar parklar birakmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz."

Törene, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Yaylaoglu, Il Genel Meclisi üyeleri Isa Bagci, Mustafa Demircan, Belediye Meclisi üyeleri, belediye birim müdürleri katildi.

Kaynak: AA