Turkcell Zeka Gücü Siniflarinin Toplu Açilisi Düzce'de Yapildi

Gençleri gelecegin dünyasina hazirlamak için Turkcell ve Milli Egitim Bakanligi’nin isbirligi çerçevesinde hayata geçirilen 25 zeka gücü teknoloji siniflarinin toplu açilisi Düzce’de yapildi. Genis teknolojik imkanlarla donatilan siniflarda, yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akilli ev ve bulut teknolojilerine yönelik egitimlerle yeni projeler gelistiriliyor.

Turkcell Zeka Gücü Siniflarinin Toplu Açilisi Düzce'de Yapildi
Turkcell, Milli Egitim Bakanligi bünyesinde açiklanan "Egitim 2023 Vizyonunun" yol haritasina, "zeka gücü" projesiyle destek veriyor. Çocuklari gelecegin dünyasina hazirlamak, ilgi, yetenek ve mizaçlari dogrultusunda yetistirmek amaciyla hayata geçirilen zeka gücünün son duragi Düzce oldu. Turkcell, Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BILSEM) özel bir teknoloji laboratuvari olusturdu.

Açilis töreni

Zeka gücü siniflarinin toplu açilis törenine, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Petek Askar, Düzce Valisi Cevdet Atay, Milli Egitim Bakanligi Özel Yetenek ve Rehberlik Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu katildi.

Ayni zamanda açilista, BILSEM ögretmen ve ögrencileri de yer aldi.

"Turkcell’in katkisiyla egitim-ögretim sürecinin kalitesi artirilmis oluyor"

Özel çocuklara yeteneklerine uygun egitim ortami sunmanin bakanligin öncelikli politikalari arasinda yer aldigini vurgulayan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Petek Askar, sözlerine söyle devam etti:

"Özel yetenekli ögrencilerin bilisim alaninda yetkin, arastirma yapmaya istekli olmalari, alandaki yenilik ve teknolojileri takip etmeleri ve bu teknolojilere vakif olmalari amaciyla Turkcell ile is birliginde yürüttügümüz "zeka gücü projesi" kapsaminda açilan yeni siniflarin katilimi için burada bulunuyoruz. Degisen ve gelisen egitim sistemlerinde özel yetenekli ögrenciler için olusturulacak ders materyalleri ve atölye standartlari onlarin ihtiyaçlarina cevap verecek düzeyde olmali. Turkcell’in katkisiyla ülkemizin egitim-ögretim süreci standartlasmis ve kalitesi artirilmis oluyor. Bu çalismalarin uzun vadede ülkemiz için katkisinin büyük olacagi kanaatindeyiz. Hayata geçirilen teknoloji siniflari, ülkemizin dört bir tarafinda ögretmenlerimizin ve ögrencilerimizin kullanimina sunuluyor"

Özel egitim ögrencilerinin, Türkiye’nin gelisimine katki verecek hazine olduklarinin altini çizen Milli Egitim Bakanligi Özel Yetenek ve Rehberlik Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, "Onlara sundugumuz ve sunacagimiz bu zahmetli kiymetli ve degerli çalismalarda Turkcell olarak bizlere destek olmaniz bizi güçlü tutmaktadir" dedi.



"Siniflari genis teknolojik imkanlarla donattik"

42 sehirde, 70 zeka gücü sinifi ile 200 bin ögrenciye teknolojik egitim destegi sunduklarini kaydeden Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Birol Aksu, Milli Egitim Bakanligi is birligi ile hayata geçirdikleri projenin detaylarini anlatti. Aksu, "zeka gücü projesi, Endüstri 4.0’in sekillendirecegi, gelecegin dünyasina hazirlik noktasinda ülkemizde ve dünyada sayili projelerden biri olma özelligi tasiyor. Türkiye’nin dört bir yanindaki çocuklarimiza egitim verilen zeka gücü teknoloji siniflarini, dizüstü bilgisayardan 3B yaziciya, akilli tahtadan, elektronik ve robotik kodlama setlerine degin çok genis teknolojik imkanlar ile donattik. Ögrencilerimiz bu siniflarda yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akilli ev ve bulut teknolojilerine yönelik egitimler alarak yeni projeler gelistiriyorlar. Ülkemize fayda saglamak amaciyla Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, en dogusundan en batisina simdiye kadar 42 sehirde açtigimiz 70 zeka gücü sinifi ile ulastigimiz 200 bin ögrencimizin teknoloji egitimlerine destek vermenin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Ülkemizin yerli ve milli ileri teknoloji hamlesine destek olmak amaciyla bu siniflarimizin sayisini hizla artirmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Çocuklarimiz her seyin en iyisine layiktir"

Projeyi çok önemsediklerini ve desteklediklerini söyleyen Düzce Valisi Cevdet Atay ise "Bu isbirligi çerçevesinde özel yetenekli ögrencilerimizin ihtiyaç duydugu fiziksel ortamlarin gelistirilmesinin yani sira, devam eden sosyal projeleri de yakindan takip ediyoruz. Ayrica bakanligimiz Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügünün katkilariyla ilimizde kurulan tematik atölyelerden, ülkemizde tek olan biyomedikal cihaz teknoloji atölyesi ve bunun yaninda çagin gerçeklerine ve gereçlerine uygun dijital tasarim ve animasyon atölyesi olmak üzere iki ayri donanimli atölye de sehrimize kazandirilmistir. Çocuklarimiz her seyin en iyisine layiktir" dedi.



Diger sehirlere online baglanildi

Konusmalarin ardindan aralarinda Düzce’nin de oldugu Çanakkale, Sinop, Bartin, Izmir, Ankara, Sakarya, Kayseri, Giresun, Zonguldak, Yalova, Tokat, Siirt, Mardin ve Konya’da bulunan zeka gücü siniflarina online baglanarak açilis gerçeklestirildi.

Turkcell tarafindan kurulan zeka gücü Laboratuvarlari’nda her ögrenciye dizüstü bilgisayar, üç boyutlu yazici (3D printer), akilli tahta ve ögrencilerin üretim ve tasarim süreçlerine destek olacak elektronik setler ve alet takimlari bulunuyor.
Kaynak: İHA