Etraf toz içinde, esnaf sinek avlıyor!

CHP'li İBB'nin bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmalarının sonuncusu Beşiktaş Nüzhetiye Caddesi oldu. Aylardır sürdürülen alt yapı çalışmaları hem esnafı hem de vatandaşları bezdirdi. Çalışmalar için kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, motokuryeler kaldırımlarda giderek kazaya davetiye çıkarıyor. Esnaf ise dükkanlarının toz duman içinde kalmasından ve müşterilerin ise azalmasından şikayetçi oldu.

Etraf toz içinde, esnaf sinek avlıyor!
Etraf toz içinde, esnaf sinek avlıyor!
Beşiktaş'ın en hareketli noktalarından olan Nüzhetiye ve Şair Nedim Caddesi'nde aynı anda başlatılan çalışmalar nedeniyle cadde ve çevresi neredeyse tamamen kapanmış halde. Vatandaşlar iş makinaları arasından yürümeye çalışırken, kapanan yol sebebiyle trafikte araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Çevre esnafı ve vatandaşlar aylardır süren çalışmalar nedeniyle rahatsız olduğunu dile getiriyor.

'Dükkanın içi toz toprak içinde'

Şair Nedim Caddesi'nde esnaflık yapan Ercan Aktaşgil, 'Tozu toprağı pisliği bir yandan insan geçişi azaldığı için işler de azaldı. Pandemiden beri devam ediyor. Biz iyi niyetimizle bekliyoruz ama hızlıca çalışıp bitirselerdi daha iyi olurdu. Koronadan dolayı zaten işlerimiz etkilenmişti bu da tuzu biberi oldu. Dükkanın içi toz toprak içerisinde' dedi.

Etraf toz içinde, esnaf sinek avlıyor!

'İki aydır müşteri gelmiyor'

Esnaf Ahmet Dursun da 'Çok üzülüyoruz ama yapabilecek bir şey yok. İki aydır sürüyor. Arkadaşlar çalışıyor ama sürekli kazıp kapatıp tekrar açıyorlar. Bir türlü bir şey çıkmıyor ortaya. İki aydan beri müşteri gelmiyor. Eşyasını bırakamıyor, duramıyor. Dükkan sürekli toz oluyor' diye konuştu.

Motokuryeler kaldırımdan gidiyor

Taksi şoförü, 'Müşteriye gideceğim, gidemedim. Trafikten ilerlenmiyor. Sabah özellikle çok yoğun trafik oluyor' derken, motokurye Baran Güner, 'Kaldırımdan gitmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar da sıkıntı yaşıyor bu yüzden. Çalışma bitmedi bir türlü' ifadelerini kullandı.