İmamoğlu Çağlar'ı atayınca Aykut Erdoğdu geri vites yaptı!

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Genel Sekreter olarak Can Akın Çağlar'ı atamasının ardından CHP'de 'geri vitesler' sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Çağlar'ı yıllar önce yolsuzlukla suçlamıştı bugün ise Çağlar'a 'Üstadım' diye seslendi.

İmamoğlu Çağlar'ı atayınca Aykut Erdoğdu geri vites yaptı!
İmamoğlu Çağlar'ı atayınca Aykut Erdoğdu geri vites yaptı!
Ekrem İmamoğlu, Can Akın Çağlar'ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atamasının ardından CHP'de sular durulmuyor. İlk olarak İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, atama haberinin hemen sonrasında Twitter hesabından Çağlar hakkında attığı eleştiri tweetlerini silmişti. Ardından ikinci geri vites bombası da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ndan geldi.

İMAMOĞLU ATAYINCA YOLSUZLUKTAN AKLANIVERDİ!

Aykut Erdoğdu, 2012 yılında basın toplantısı yaparak Can Akın Çağlar'ı Ziraat Bankası'nda aldığı görev alırken yolsuzluk yapmakla suçlamıştı. Çağlar'ın acilen görevden alınması gerektiğini vurgulamıştı. Şimdi CHP'li bir ismin görev verdiği için 'Üstadım' diye seslendiği Çağlar'ı o dönemde  20'nin üzerinde şirketi olan Dursun Akdağ'ın henüz şirketlerini kurmadan her bir şirketi için 7-7,5 milyon TL tutarında kredi almakla suçlamıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun ataması sonrası bu açıklamaları adeta değil yapmak hiç duymamış gibi davranan Erdoğdu, Çağlar'ı Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığı yıllardan tanıdığını söyleyen Erdoğdu, 'Kendisi meslektaşım ve üstadımdır.' dedi. O dönem Çağlar'a saldıran Erdoğdu'nun partisi tarafından atanmasının ardından 'Kendisi hakkındaki tüm iddialardan aklanmıştır' vurgusu ise duyanları güldürdü.

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962 yılında Sivas'ta doğan Can Akın Çağlar, lise ve üniveriste eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1983'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Çağlar, yine İstanbul Üniversitesi'nde Bankacılık bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına Hazine Müsteşarlığı'nda (Bugünkü adı ile BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başladı. Görevde bulunduğu 10 yıl boyunca Türkiye'de faaliyette bulunan birçok kuruluşta denetim görevini üstlendi.

Çağlar, 8.5 yıl boyunca Ziraat Bankası'nda Genel Müdürlük görevi yürüttü. İBB Genel Sekreterliğinden önce ise Eureko Sigorta AŞ YK Başkanvekilliği görevini yürüttü.