VEDAŞ Ve Mehmetçikten Ortak Çalışma
HAKKARİ – Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, Zap kanyonunda zarar gören yüksek gerilim hatlarını onarmak için zorlu kış koşullarına adeta meydan okuyor.

“Arızalar drone ile tespit ediliyor”
Bölgeye gelen jandarma ekipleri enerji nakil direklerinde yaşanan sorunları drone ile görüntüledi. Alınan görüntülerden sonra Çukurca’dan getirilen rafting botları ile Zap suyunun karşı tarafına geçen ekipler yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından sorunu giderdi. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan VEDAŞ çalışanı Şahin Tunç, Çukurca ilçesinin ana hat şebekesinde oluşan arızaya gidermek için çalışma başlattıklarını söyledi.
Tunç, ”Ülkemizin coğrafi yapısının en zorlu olduğu Hakkari ilimizde tüketicilere kesintisiz enerjiyi sağlamak ekiplerimizle Zap vadisinde çalışma başlattık. Bugün botlarla Zap suyunu geçip yaklaşık 300 metre yükseklikteki dağa tırmanarak arıza tespitini yaptık. Arıza tespitinden sonra tekrar vatandaşların mağdur olmaması için enerjiyi vermeye çalışacağız. Bugün Şıne bölgesindeki Askerler de bize drone ile destek verdi. Bizlerde bu drone ile hat taraması gerçekleştirdik. Arıza bakım onarım çalışmalarımız devam etmekte. Bizlere destek olan Zap Rafting takımına ve bölgede görevli askerlere teşekkür ediyoruz” dedi.
