Bozüyük Çevre Yolunda Büyük Tehlike

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Çevre yolundaki bazı kavşak ve noktalarda aydınlatma lambalarının yanmaması sürücüler ve trafik güvenliği açısından büyük tehlike oluşturuyor.

Bozüyük Çevre Yolunda Büyük Tehlike
Bozüyük çevre yolu Bilecik-Bursa, Bozüyük-Kütahya-Eskişehir bağlantı yollarında D 200-07 çevre yolu, Eskişehir-Bursa istikameti Toprak Kağıt fabrikası karşısından Yeşilkent bağlantı yoluna kadar olan bölümde aydınlatma lambalarının yanmadığı, Kütahya Kavşağı tren yolu üst köprüsünden Yeşilkent bağlantı yoluna kadar olan bölümde aydınlatma direklerinin olmadığı belirtildi. Ayrıca yine Musapınarı ile Saraycık Caddesi bağlantı yoluna kadar olan bölümde aydınlatma lambalarının yanmadığı kaydedildi.

Yanmayan aydınlatma lambaları sıklıkla kazaların yaşandığı Bursa ve Kütahya kavşağında yeni kazalara davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, Bozüyük Belediyesi ve vatandaşlarca yapılan başvurulardan herhangi bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Yanmayan aydınlatma lambalarıyla ilgili olarak uzun zamandır herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, aydınlatma lambalarının yanmaması nedeniyle birçok kazanın oluşabileceğini belirtiyor. Özellikle kavşaklarda birçok ölümlü kazanın meydana geldiğini belirten vatandaşlar, aydınlatma lambalarının biran evvel çalışır duruma getirilmesini isterken yetkilileri göreve davet ediyor.

Uzun süredir yanmayan aydınlatma lambaları için ne herhangi bir girişimde bulunulmazken, Karayollarının Çevre yolundaki aydınlatmaları Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ)’a devrettiği belirtiliyor.
Kaynak: İHA