İmmün Hastası Genç Kız Doğum Gününde Müjde Bekliyor

İmmün yetmezliği teşhisi konulan 18 yaşındaki Gözde Şahin, uygun iliğin bulunmasına rağmen maddi imkansızlıklardan ötürü ilik nakli olamıyor. Yetkililerin yardım eli uzatmasını isteyen Şahin, “Bugün 18 yaşıma giriyorum. Eğer güzel bir haber gelirse bu benim için çok büyük hediye olacak” dedi.

İmmün Hastası Genç Kız Doğum Gününde Müjde Bekliyor
3 aylıkken immün yetmezliği teşhisi konulan Gözde Şahin, yıllarca uygun iliğin bulunmasını bekledi. Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden uygun iliğin bulunduğu müjdesinin gelmesine rağmen, maddi yetersizliklerden dolayı ailenin sevinci yarım kaldı. İlik naklinin ardından Şahin’in 1 yıl boyunca Akdeniz Üniversitesi’nde kontrollerinin devam etmesi gerekiyor. Antalya’da kalacak maddi durumları olmadığı için tedavi olamayan Şahin, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ederek, tek isteğinin ilik nakli olup sağlığına kavuşmak olduğunu ifade etti.

Hastalığından bahseden Şahin, 3 aylıkken kendisine immün yetersizliği teşhisi konulduğunu ve o günden beri ilaçlarla ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

18 yıldır bu hastalığı çektiğini ifade eden Şahin, iliğin bulunduğunu fakat bu sefer de maddi sıkıntıların başladığını anlattı. Tek isteğinin ilik nakli olup sağlığına kavuşmak olduğunu söyleyen Şahin, yetkililerin ve hayırseverlerin yardım elini uzatmasını beklediğini kaydetti.



“Okulu bıraktım dışarı çıkamıyorum”

Şahin, hastalığından dolayı çok çabuk enfeksiyon kaptığını ve bu yüzden okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, “Çünkü artık devam edemiyordum, okuluma gidip gelemiyordum. Okulu da bıraktım dışarıya çıkmıyorum, sadece evde oturuyorum” dedi.



Gözde’nin tek isteği yetkililerin yardım eli uzatması

Hastalığın ilerlediği için ilaçların artık fayda etmediğini anlatan Şahin, “Bu sebeple hastaneye yatmak zorunda kalıyorum. Hastaneye yattığım zaman da en az 2 ay orada kalmam gerekiyor. Bu benim için çok zor oluyor. Çok çabuk yoruluyorum. Çabucak enfeksiyon geçirdiğimden de hiçbir yere gidemiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

Şahin, bugün doğum günü olduğunu söyleyerek, “Bugün 18 yaşıma giriyorum. Eğer güzel bir haber gelirse bu benim için çok büyük hediye olacak” ifadelerini kullandı.

Uygun iliğin bulunduğunu öğrendiğinde yaşadığı mutluluğu anlatan Şahin şunları söyledi:

“İliğin bulunduğunu öğrendiğim zaman çok mutlu oldum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni bir hayat başlayacağı için çok mutlu oldum. Okuluma tekrardan devam edeceğimin hayalini kurdum. Arkadaşlarımla gezip eğlenmeyi, yorulmamayı, istediğimi yiyebilmeyi… Bunlar aklıma geldi. Fakat maddi imkansızlıklar çıkınca tekrar hayal kırıklığına uğradım. İnşallah ilik nakli olur, her şey yoluna girer.”

“Sonunda ilik bulundu dediler bu seferde maddi imkansızlıklar başladı”

Gözde’nin annesi Hatice Sönmez, Gözde doğduğunda onu yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürdüğünü belirterek, “Birkaç ay hastanede kaldıktan sonra immün yetmezliği teşhisi koyuldu Gözde’ye. Sık sık enfeksiyon geçirdi o günden sonra. 18 yıldır biz Hacettepe Hastanesi’ne gidip geliyoruz. Oranın takipli hastasıyız. Her enfeksiyon geçirdiğinde hastanede aylarca kalmak zorunda kalıyoruz. Gözde çok büyük acılar yaşadı. Sonunda ilik bulundu dediler bu sefer de maddi imkansızlıklar başladı.

Şu an çok çaresiz durumdayız ve bir an önce naklimizin olmasını ve çocuğumun iyileşmesini istiyorum” şeklinde konuştu.



“Hep bugünün hayalini kurmuştuk”

Gözde’nin 11 yaşındaki erkek kardeşi Mahmut Efe’nin de aynı hastalığa yakalandığını söyleyen Sönmez, “İkisi de yıllardır ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Hep bugünün hayalini kurmuştuk. Bu sefer de maddi çaresizlikler bizi umutsuzlaştırdı. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve yardımcı olurlar” dedi.

Sönmez, “Akdeniz Üniversitesi’nden bize haber geldiğinde gittik muayenelerimizi olduk. Bize ‘1 yıl boyunca burada kontrolleri devam edecek, burada kalmak zorundasınız’ dediler. Nakil esnasında masrafları gidermek için hazır olmamız gerektiğini söylediler. O yüzden şu an düşündüğümüz tek şey bu. Bir an önce olmasını istiyorum, yetkililerin duymasını istiyorum. Kalacak yerim yok. Bu tür hastalar için apart evler oluyormuş ve böyle yerlerde kalması gerekiyormuş. Onların da bayağı yüklü giderleri oluyor duyduğum kadarıyla. Bunu giderecek durumum yok. Yol parasına dahi ihtiyaç duyuyoruz. Eşim bizden şu anda ayrı. Ayrı olduğu için de sıkıntılarımız daha da katlandı. Tek yükü ben çekiyorum. Çalışamıyorum da. Çalışamadığım için de eve herhangi bir katkım olmuyor. Şu an kardeşlerimin desteğiyle ayakta duruyorum. Onlar olmasa bu günlere de gelemezdim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA