Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Türk Açıklaması

MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Türk, terör olaylarının arttığı bir ortamda okulların açılması ile birlikte, Doğu ve Güneydoğu’ya atanan ve halen o bölgede görev yapan öğretmenlerin güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek, öğretmenlerin can güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda TBMM’ye yazılı bir soru önergesi vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevap vermesini istedi.

Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Türk Açıklaması
16 Eylül 2015 tarih ve 2015/793 sayı ile Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanlığı olarak MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr Yıldırım Türk’ün soru önergesini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Milletvekili Yıldırım Türk, soru önergesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Terör olaylarının arttığı bir ortamda okulların açılması ile birlikte, Doğu ve Güneydoğu’ya atanan ve halen o bölgede görev yapan öğretmenlerin güvenliğinden endişe duymaktayız. Zaten çok zor şartlarda çalışan siz değerli eğitimcilerin ilave olarak böyle bir problemle karşılaşabileceği düşüncesi bizi üzmektedir. Bu amaçla TBMM Başkanlığı’na 16/09/2015 tarih, 2015/793 sayı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması isteğiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yeni atanan ve halen orada çalışan öğretmenlerin güvenliğinin nasıl sağlanacağı ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının zamanında başlayıp başlayamayacağı ile ilgili yazılı soru önergesi verdim” dedi.

Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şöyle açıklama yaptı: "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk atama ve kurumlar arası yeniden atama gibi kapsamında 37 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Bu öğretmenlerimizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne atananlar, güvenlik konusunda büyük endişe duymaktadır. 37 bin öğretmen atamasında toplam kaç öğretmenimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere atanmıştır? Bu bölgelerimizdeki illerde yeni atanan öğretmenlerle birlikte görev yapan toplam öğretmen sayısı kaçtır? Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne atanan ve halen görev yapan öğretmenlerimizin güvenlik konusundaki endişeleri doğru mudur? Doğru ise bu konudaki endişeleri nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Bu konuda her hangi bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda her hangi bir tedbir alınmış mıdır? Bu bölgelerimizde okullar, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına planlandığı şekilde 28 Eylül 2015 tarihinde başlayabilecek midir? Başlayabilecek ise yaşanan bu terör ortamda nasıl başlatmayı planlıyorsunuz?

Kırşehir ilimizin de öğretmen ihtiyacı diğer illerimizde olduğu gibi sürekli olarak artmaktadır. 37 bin öğretmen atamasında Kırşehir’e atanan öğretmen sayısı kaçtır? Bu sayı Kırşehir için yeterli midir?"
Kaynak: İHA