Uluslararası Dede Korkut Kültür Ve Sanat Şenlikleri İptal Edildi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri'nin Suruç'taki terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Memiş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını kınadı.

Yapılan menfur saldırıyı lanetlediğini ifade eden Memiş, "Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yine Adıyaman'da şehit olan askerimize, kardeşimize, yavrumuza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Onun da yine kederli ailesine başsağlığı diliyorum, Allah onlara sabır versin" ifadelerini kullandı.

Memiş, saldırıyı Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün bozulmasına yönelik bir provokasyon olarak değerlendirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmayacak. Birlik ve beraberliğimizi daha da kenetleyeceğiz. Buna ülke olarak ihtiyacımız var. Bütün bu üzücü, istenmeyen olayların bir sonucu olarak çok farklı kesimlerin destek verdiği 21. Dede Korkut Kültür Sanat Şölenlerimizin bir kısmını iptal etmeyi kararlaştırmıştık. Ancak yaptığımız toplantıların sonucunda programın bütünüyle iptaline karar verdik. Bunu ifade ederken üzüntümü de belirtiyorum. Üzüntüm iki türlü. Bir, böyle güzel bir programı iptal ediyoruz, buna üzüldüm. Bundan daha büyük üzüntüm de huzurla geçen bir bayram, birlik ve beraberliğimizin yeniden kazanılmaya başlandığı bir dönemde böyle üzücü bir olay, menfur bir olay, lanetlenecek bir olayın olması."

Kaynak: AA