Atatürk'ün Urla'yı Ziyaretinin 89. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Urla ilçesine ilk kez gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Urla'yı ziyaret edişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi işbirliğiyle tören düzenlendi.

Ege Ordusu Komutanlığı Bandosu eşliğinde Urla Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan tören programında, yürüyüş sonunda meydandaki Atatürk Anıtı'na Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Sezgin Erdoğan, Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Hüseyin Günyel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra Urla İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Dansları Ekibi gösteri sundu ve öğrenciler tarafından Atatürk konulu şiirler okundu.

Törene, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, belediye meclisi üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA