TİKA'dan Afrika'daki Kadın Ve Mültecilere Yardım

Afrika'daki yardım faaliyetlerine devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bu kapsamda Kamerun'un başkenti Yaounde'de bulunan kadın sığınma evinin tadilatını üstlendi ve Boko Haram tehdidi nedeniyle Nijer'in Diffa Eyaletine sığınan mültecilere gıda yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kamerunlu kadınların birçok alanda sosyal faaliyet gerçekleştirdiği, okuma yazma kurslarının düzenlendiği, çeşitli alanlarda mesleki eğitimin verildiği, kadınlara psikolojik tedavi ve desteğin sağlandığı Yaounde Kadın Sığınma Evinin tadilatının yapıldığı belirtildi.

Özellikle şiddet mağduru kadınlara destek veren ve bu süreçte kadınların konaklamasına da imkan verilen kurumda, kadınlara psikolojik destek ve tedavinin yanı sıra ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri amacıyla kuaförlük, dikiş, bilgisayar kullanımı gibi bazı alanlarda mesleki eğitim verildiği ifade edilen açıklamada, "Yapılan tadilat çalışmaları sonucunda üç katlı binanın su ve elektrik tesisatı ile bütün lavaboları yenilenirken, su sıkıntısı çekilen kadın sığınma evi için su deposu yapıldı" denildi.

Kadın sığınma evi için donatım desteği de yapılmasının planlandığı vurgulandı.

-Nijeryalı mültecilere gıda yardımı

Açıklamada, Boko Haram tehdidi nedeniyle Nijerya'dan Nijer'in Diffa bölgesine sığınan mültecilere ve bölge halkına da gıda yardımında bulunulduğu ve kapsamda ramazan ayında kullanılması için 40 ton tahıl, 40 ton mısır, 42 ton toz şekeri, 50 bidon yağ, 450 karton bisküvi ve 2 bin 520 battaniye temin edildiği kaydedildi.

Nijer'in Diffa sınır bölgesi, Boko Haram terör örgütünün Nijerya'nın kuzey bölgesindeki faaliyetlerini artırmasından sonra binlerce mülteciye ev sahipliği yapmıştı.

Kaynak: AA