19 Mayıs, Sultangazi'de Coşku İle Kutlandı

Sultangazi Belediyesi tarafından organize edilen Gençlik Yürüyüşü’ne katılan binlerce genç, yürüyüş sonrası ünlü sanatçı Ediz Görgülü konserinde unutulmaz bir gece yaşadı.

19 Mayıs, Sultangazi'de Coşku İle Kutlandı
Sultangazi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

Sultangazi’de genç yaşlı binlerce vatandaşın katıldığı gençlik yürüyüşü ile başlayan etkinliklere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da katıldı.

Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe çevredeki vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterildi. Konser alanında devam eden coşkulu kutlamalarda öğrenciler tarafında Kürtçe, Zazaca ve Lazca şarkılar söylenirken, halk oyunları ekiplerinin gösterileri vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Etkinlikte yıl boyu çeşitli spor dallarında derece elde eden öğrencilere kupaları ve madalyaları da takdim edildi.

Gençlerle birlikte büyük bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Gençlerimiz ile beraber sabah uyguladığımız programdan sonra akşamda uyguladığımız programdan sonra şu an alana geçiyoruz. Daha sonra da öğrencilerimizin yıl boyu elde ettiği başarıları ödüllendireceğiz ve Ediz Görgülü konseri ile devam edeceğiz. Bu arada ülkemizin yetiştirdiği halk oyunu ekibi var. Bu ekip Türkiye birinciliği, ikinciliği elde ettiler bugün onlarında güzel gösterilerini burada göreceğiz. Vatandaşımız buraya davetli ama buraya en güzel katılımı gösteren gençlerdir. Şu anda burada 3 bin gencimiz var bir o kadar da katılım gösterecekler. 19 Mayısın ruhuna uygun o kurtuluş mücadelesinin başladığı, bağımsızlık ve cumhuriyetimizin de ilk ışığının verildiği bugüne saygımız var. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün size arkadaşlarına ve halkımıza Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

EDİZ GÖRGÜLÜ KONSERİNE YOĞUN İLGİ

Etkinlik sonunda genç sanatçı Ediz Görgülü sevenleriyle bir araya geldi. En güzel şarkılarını Sultangazili gençler için söyleyen Görgülü’nün konseri havai fişek gösterileri ile son buldu.
Kaynak: İHA