Kenan Evren ötenazi istedi iddiası

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Evren'in, yıllardır yaşamına son vermek istediği, ancak kızları ve doktoru tarafından bu isteğinin engellendiği iddia edildi.

Kenan Evren ötenazi istedi iddiası
Kenan Evren ötenazi istedi iddiası
12 Eylül darbesinin mimarı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, 12 Eylül davası başladığında ölmeyi dilediği öne sürüldü. 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirdikten sonra Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Kenan Evren'in ötenazi isteğini kızlarına ilettiği belirtildi.

'ALLAH CANIMI ALMIYOR'

Takvim Gazetesi'nin haberinde yer alan iddiaya göre, Evren özellikle 12 Eylül davasıyla ilgili yargılanmaya başladıktan sonra 3 kızını da etrafına toplayıp şöyle dedi: 'Yıllardır ölmek istiyorum, Allah benim canımı almıyor. Bırakın, izin verin öleyim! Doktorlarıma söyleyin, beni uyutsunlar...' Ancak bu sözleri duyan kızları, babalarının sıra dışı isteğine şiddetle karşı çıktı.

ÖTENAZİ İSTEĞİ SIR GİBİ SAKLANDI

Kenan Evren'in,12 Eylül darbesi ile ilgili yargılanmaya başlamasından sonra ise ötanazi konusunu adeta bir sır gibi saklamayı tercih ettiği öne sürüldü. Bir şekilde duyanlara karşı da inkar yoluna gittiği ifade edildi.
Ünlü iş adamı da doğruladı

NAİL KEÇİLİ: BENİM DE KULAĞIMA GELDİ

Kenan Evren'in 15 yıl boyunca Marmaris'te komşusu olan ünlü reklamcı ve işadamı Nail Keçili Kenan Evren'in ötenazi isteğini doğrulayarak, 'Benim de kulağıma geldi. Evren, ısrarla ölmek istemiş! Ancak buna önce kızları, sonra da doktorları karşı çıkmış.' dedi.