Çocuk gelin olmamak için yüzünü kaybetti

14 yaşında zorla evlendirilmek istenince intihara kalkışıp yüzü parçalanan Fadime'ye devlet sahip çıktı.

Çocuk gelin olmamak için yüzünü kaybetti
Çocuk gelin olmamak için yüzünü kaybetti
14 yaşında zorla evlendirilmek istenince intihara kalkışıp yüzü parçalanan Fadime'ye devlet sahip çıktı. Tokat Valiliği, 7 yıldır destek olduğu Fadime'yi yüz nakli için Antalya'ya gönderdi

Tokat'ın Dedeyaka köyünde yaşayan Fadime Doğan'ı babası onu daha 14 yaşında ve ortaokul 3'üncü sınıfa giderken arkadaşının 26 yaşındaki oğlu ile evlendirmek istedi. Derslerinde çok başarılı olan ve okuyup öğretmen olmayı hayal eden Fadime, evlendirileceğini duyunca dünyası başına yıkıldı. Yakınlarına yalvararak babasını vazgeçirmeye çalışan Fadime başarılı olamadı. İntihar etmeye karar veren Fadime evdeki tüfeği çenesine dayayıp tetiğe bastı. Ağır yaralanan küçük kız aylarca yoğun bakımda yattı. Sonunda hayata tutundu ama çene kemiği ve yüzü parçalandı. Evlenmemek için ölümü seçen Fadime, aylar süren tedavinin ardından köydeki ailesinin evine bir daha dönmedi. Devletin sahip çıktığı Fadime, yurtta kalarak yaşamını sürdürdü. 21 yaşına gelen ve şimdiye kadar 21 kez ameliyat olan Fadime hiçbir zaman eski haline dönemedi. Genç kıza bu süre içinde her aşamada destek olan Tokat Valiliği, Fadime için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'dan randevu aldı. Antalya'ya gönderilen genç kız için uygun bağış çıkarsa, Fadime'ye yüz nakli Prof. Özkan tarafından yapılacak.

'ÜNİVERSİTEYE GİDECEĞİM'


Yaşadığı onca travma sırasında ve sonrasında devletin hep yanında olduğunu ve kendisine sahip çıktığını anlatan Fadime, 'O yaşta evlenip çocuk gelin olmaktansa ölümü tercih ettim. Yüzümün iyileşmesi için defalarca ameliyat oldum ama sonuç alamadık. Bu sırada yarım kalan okulumu tamamlayıp liseyi dışarıdan bitirdim. Şimdi üniversiteye gideceğim' dedi.

'ÖMER HOCAM İLGİLENDİ'

Antalya'ya gelirken arkadaşlarının 'Ömer Özkan'ın seninle görüşmeye vakti yoktur. O çok ünlü bir doktor' dediğini anlatan Fadime Doğan, 'Ama buraya gelince Ömer Hocam benimle çok iyi ilgilendi' diye konuştu.