Huzur Ortamı Sayesinde Öğretmen Sıkıntısı Azaldı

Yıllarca kamu görevlilerinin yaşanan terör olayları nedeniyle gelmek istemediği Güneydoğu Anadolu Bölgesi, sağlanan huzur ortamıyla tercih edilmeye başlandı.

Siirt'te Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 ayda yaptığı bin 400 öğretmen ataması sayesinde öğretmen eksikliği büyük oranda giderildi.
Vali Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine, çözüm sürecinin de katkısıyla ildeki eğitimde çok iyi bir konuma gelindiğini söyledi.

Siirt'e atanan öğretmenlerin göreve başladığını, bunun da öğretmen açığının büyük oranda azalmasını sağladığını dile getiren Tutulmaz, şöyle konuştu:
"Eylül ayında bin 200 öğretmen göreve başlamıştı. Şubat ayında yapılan atamalarla 195 öğretmen daha gelerek göreve başladı.

Siirt'te öğretmensiz okul bulunmuyor. Bu da sevindirici bir durum. Yapılan yatırımlarla öğretmen başına düşen öğrenci sayısında önemli bir oranda iyileşme var."
- "O günler geride kaldı"
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise son bir yılda Siirt'e atanan öğretmen sayısında büyük artış olduğuna dikkati çekti.
Kent genelinde görev yapan öğretmen sayısının 4 bin 600'e yükseldiğini ve bununla eğitimde iyi bir duruma geldiklerini ifade eden Suay, şöyle konuştu:
"700 civarında eksik öğretmenimiz var. O da çok önemli bir eksiklik değil. Öğretmenlerin 21 saatlik zorunlu dersleri var ancak biz 30 saat görevlendiriyoruz. Bu yöntemle branş öğretmeni açığımızı giderdik. Biz öğretmen atama planlamamızı yaparken uzaktan yakına doğru bir planlama yapıyoruz. Uzaktaki ilçelerimiz ve köylerimiz öğretmen bulamadığı için önceliği oraya veriyoruz."
Siirt'te 6-7 Ekim olaylarında bazı okulların yakılmasına rağmen öğretmenlerin görevlerini sürdürdüğünü, okullardaki hasar onarıldıktan hemen sonra göreve başladıklarını anlatan Suay, "Eskiden bölgeye atanan öğretmenler korkarak gelirdi veya gelmeden istifa ederdi. Çok şükür o günler geride kaldı. Terör olayların son bulmasıyla bölgemizde eğitimin kalitesi arttı" ifadesini kullandı.
Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Selman Aksu da 2014 yılı itibarıyla yapılan atamalarla Siirt'teki öğretmen ihtiyacı sıkıntısının kısmen giderildiğini savunarak, "Atanan öğretmenlerin göreve başlaması huzur ortamının yansımasıdır" dedi.


Kaynak: AA