Selim’de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Selim Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nca ortaklaşa düzenlenen “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Selim’de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Selim Spor Salonu’nda düzenlenen konferansta İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansta katılımcılara bilgiler verdi.

Karataş, salonu tıklım tıklım dolduran Selimlilere, Hz. Muhammed’in (sav) güzel ahlakı, eş ve çocuklarına davranışı, komşuluk ilişkileri, devlet durma ve yönetme özelliği konularını anlattı.

Yalan söylemenin, sözünde durmamanın, gıybet ve dedikodunun İslam’da yeri olmadığına dikkat çeken Karataş, Müslümanların namazdaki kıyamda durdukları gibi dünyevi hayatta da sözlerinin eri olmaları ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Karataş, Hz. Muhammed’in hem ibadetini hem de dünyevi işlerini aksatmadığını örnek göstererek Müslümanların da bu örnek yaşamı hayatlarında tatbik etmelerini istedi.

Programa Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti Kars Milletvekili 3. sıra adayı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, ilçe daire amirleri, ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA