Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Özyavuz Açıklaması

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ömer Özyavuz, çözüm sürecinin Türkiye'nin kurtuluşu olduğunu söyledi.

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Özyavuz Açıklaması

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ömer Özyavuz, çözüm sürecinden başkanlık sistemine bir çok konudaki görüşlerini açıkladı.

Çözüm sürecinin Türkiye'nin kurtuluşuna vesile olacağını söyleyen Özyavuz, "30 yıldır akan kan, dinmeyen gözyaşı ile sorunlar yumağı olmuş Türkiye’nin kürt sorunu, çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ilkelerinden taviz vermeden süreci al-ver süreci olarak görmeyen, Türklerin ve Kürtlerin kardeşlik arasına dayalı bir çözüm süreci olarak algılanıyor ve helalleşme sürecini başlatıyor” şeklinde konuştu.

Süreci sonuna kadar desteklediğini anlatan Ömer Özyavuz, “Milli birlik sağlanacak, kardeşlik hukuku korunacak, anaların gözyaşı dindirilecektir. Türkiye için daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük demek olan bu süreci hiçbirşeye feda edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin teröre 40 bin şehit verdiğini hatırlatan Özyavuz, "Buraya harcadığı para 400 milyar dolardır. Türkiye tüm kaynak ve enerjisini bu sorunlar ile boğuşmakla heba ediyor. Askeri harcamalar, yaralı ve sakat kalan vatandaşlarımız da cabası. Tüm bu sorunlar AK Parti’nin barış, kardeşlik ve ilkeleriyle demokratik Türkiye hayali ve özleminin giderileceği bir sürece girmiştir. Artık ülkemizde kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Silahlar sussun, barış, kardeşlik iklimi başlasın istiyoruz. Çözüm yollarının taçlanacağı tarih 21 Mart 2015 nevrozudur. Bu sürecin başarı ile taçlandığına şahit olacağız. Birbirimizi hor görmeden, aşağılamadan, karşılıklı helalleşeceğimiz bu sürecin Türkiye’nin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olarak görüyorum” açıklamalarında bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Türkiye'de yaşanan sorunların büyük kısmının parlamenter sistem anlayışından kaynaklandığını vurgulayan Ömer Özyavuz, "Parlamenter sistem ile yıllardır sağlanamayan bir istikrar, kurulamayan hükümetler ve koalisyonlar ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çökmüştür. AK Parti olarak bu sorunların kökten çözümü için Türkiye’nin bir an evvel başkanlık sistemine geçmesi gerekmektedir. Bu sistem Türkiye’nin modern dünya ülkeleri ile aynı seviyeye gelmesinin bir tramplen tahtası olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti 3 partili sistem olan Başkanlık Sistemi ile ancak 2023 hedefini yakalayabilir" diye konuştu.

İLERİ DEMOKRASİ HEDEFİ
"Çoğulcul, demokratik ve ileri demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazandığı bir ileri demokrasi hayal ediyorum" diyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ömer Özyavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İleri demokrasi anlayışında halkın yönetime direk katılacağı, sivil toplum kuruluşları, fikir ve kanaat önderlerinin toplumsal sorunlara çözüm üretmesini gerektiriyor. Gönüllülük esasının tüm kurum ve kuruluşlarda egemen kılacak yasama, yürütme, yargı erkinin görev ve yetkilerini aşmayacağı, aşamayacağı bir sistemi özlüyoruz. Demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarda entegrasyonunu sağlayan bireyin özgürlüğünü ve gönüllülüğünü esas alan bu sistem, dünya demokrasi tarihinde örnek alınacak tek sistemdir”.

2023 HEDEFİ
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ömer Özyavuz 2023 hedeflerinden de bahsederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılına kadar AK Parti plan, proje ve hedeflerini belirlemiş, modern dünya ile entegre olmuş, ileri demokrasi hedeflerine ulaşmış, ihracatı 1 trilyon dolara çıkmış, kişi başı milli hasıla 50 bin dolar seviyesine ulaşmış bir Türkiye’nin adıdır 2023. 2023 yılında yüksek hızlı trenlerinin geçmediği bir belde kalmayacaktır. Her ile bir havaalanı kurulmuş, her ilde, ilçeye büyük şehir hastaneleri kurulmuş büyük Türkiye özlemidir 2023" dedi.

Ömer Özyavuz 1966 yılında Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Harran’da tamamladı. Siyasi hayatında ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği yapan Ömer Özyavuz, 25. dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldu. İş adamı olan Ömer Özyavuz evli 7 çocuk babasıdır.
Kaynak: İHA