İhh'nın 'Burası Gazze' Kampanyası

Konya İHH Yönetim Kurulu BaşŸkanı Hasan Hüseyin Uysal, "İHH olarak başŸlattığŸımız 'Burası Gazze' kampanyası ile inşŸallah Gazze'nin yaralarını en kısa zamanda saracağŸız" dedi.

Uysal, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, İHH'nın dünyadaki mazlumların sesine kulak verdiğŸini söyledi.

Abluka ve saldırılar nedeniyle hayatın durma noktasına geldiğŸi Gazze'ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası başŸlattıklarını ifade eden Uysal, şŸunları kaydetti:
"Bu projeye Konya İHH olarak bizlerde şŸehrimiz adına gereken desteğŸi vermek istiyoruz. Gazze'de açtığŸımız İHH ofisi sayesinde yardımları düzenli şŸekilde organize ediliyor. Bunun yanında bölge halkının kalkınması için kalıcı projeler üretmeye gayret ediyoruz. Abluka nedeniyle elektrik, su, ilaç, gıda ve yakıtın tükendiğŸi şŸehirde çocuklar için giysi, çocuk bezleri ve çocuk mamalarına ihtiyaç var. Aileler için de barınacakları bir yer, battaniye, ısıtıcı soba ve temizlik malzemelerine ihtiyacımız var. Elbette bu ihtiyaçları buradan ayni olarak göndermeyeceğŸimiz için halkımızın nakdi olarak desteğŸini talep etmekteyiz."
- "Burası Gazze" kampanyası
Uysal, Gazze'deki sorunların aşŸabilmesi için yardımların yapılması gerektiğŸine işŸaret ederek, "Konya halkı kendisine yakışŸan kardeşŸlik bilincini şŸimdiye dek fazlasıyla göstermişŸtir. İHH olarak başŸlattığŸımız 'Burası Gazze' kampanyası ile inşŸallah Gazze'nin yaralarını en kısa zamanda saracağŸız" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA