'Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi'

Sağlık Bakanlığı ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen ''Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi'' toplantısı Diyarbakır'da başladı.

Bir otelde düzenlenen ve 9 ilin sağlık çalışanlarına yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar'ın yanı sıra beyin ölüm komisyonlarında görevli anestezi, nöroloji ve beyin cerrahi uzmanlarından oluşan 150 doktor katıldı.

Başkent Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzman Dr. Ender Gedik, toplantının 9 ayrı bölgede gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Diyarbakır'da 15 gün sonra ikincisi tekrarlanacak. Hedefimiz bin 500 uzman hekimimizi bu sürecin içine dahil etmektir. 30 bine yakın hasta organ bekliyor. Yapılan nakil sayısı ise çok az. Hedefimiz farkındalığı artırıp organ bağışını artırmaktır. Ülkemizdeki organ nakilleri oldukça başarılıdır. Çoğunluğu canlıdan canlıya yapılmaktadır."
Toplantı, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Hastaneler Şube Müdürü Dr. Ferit Fedai'nin sunumuyla başladı.

Kaynak: AA