'2. Muhtarlar İstişare Ve Eğitim Toplantısı'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlardan gelen taleplerin yüzde 90-95 oranında yerine getirildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemer ilçesinde düzenlenen "2. Muhtarlar ve İstişare Toplantısı"nda konuşan Başkan Türel, muhtarların karşısına çıkarken verdikleri sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Belediye olarak Gazipaşa'dan Kaş'a her köye ve mahalleye en iyi hizmeti vermek için muhtarlarla çalıştıklarını vurgulayan Türel, hükümetin de Antalya'da birçok ulaşım yatırımlarını hızlandırdığını belirtti.

Geçen yıl Türkiye'de ilk olan Muhtarlık Bilgi Merkezi (MUBİM) Projesi'ni gerçekleştirdiklerini hatırlatan Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MUBİM'in tüm yurda yayılması talimatı verdiğini ifade etti.

MUBİM ile gelen taleplerin en kısa zamanda tüm daire başkanlıklarına aktarıldığını belirten Türel, şunları kaydetti:

"Sistemi büyük bir titizlikle yakından takip ettiğimden emin olabilirsiniz. Her bir muhtarımızın talebi anında elimdeki telefona gelmektedir. Her bir muhtarımızın talebini yüzde 90-95 gibi çok yüksek ölçülerde yerine getirildiğini görmekten mutluluk duyuyorum. MUBİM'e gelen yatırım bütçesinde yer alması gerekmeyen taleplerin neredeyse tamamı karşılanmıştır. Taleplerin karşılanma oranının yüzde 100 olmamasının nedeni köy konağı, muhtar evi, meydan düzenleme, mezarlıkların yapımı gibi yatırım bütçemize ödenek konulmasını ve ihale yapılmasını gerektiren işlerdir."

Sosyal hizmetlere büyük önem vererek, bu konuda her zaman destek beklediklerini anımsatan Türel, 2 bin 500 ailenin evine her gün sıcak yemek götürdüklerini vurguladı. Türel, Antalya'nın değerine değer katacak vizyon projelerden Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Tünektepe Projesi, Lara Kruvazier Liman projesi çalışmalarında önemli mesafeler aldıklarını belirtti.

2015 yılında Antalya genelinde 950 kilometre içme suyu yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Türel, içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve arıtma tesislerine 416 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA