Aktürk Açıklaması 'Mera Tecavüzlerine Hapis Cezası Gelsin'

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, mera tecavüzünde bulunanlara hapis cezası getirilmesi gerektiğini söyledi.

Aktürk Açıklaması 'Mera Tecavüzlerine Hapis Cezası Gelsin'
Küçükbaş hayvancılığın olmazsa olmazı meraların tarım arazileri olarak kullanılması küçükbaş hayvancılık üreticilerini çıkmaza sokuyor. Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, mera tecavüzünde bulunanlara hapis cezası getirilmesi gerektiğini söyledi.



Mera tecavüzleriyle ilgili bir yaptırım olmadığını belirten Aktürk, şöyle konuştu: “Şu an yürürlükte olan mera kanunları yetersiz. Bir an evvel mera kanunlarının yenilenmesi ve ciddi yatırımların getirilmesi gerekmektedir. Biz üreticiler olarak özellikle küçükbaş hayvancılık işletmelerinin yılın 8-9 ayını meralarda geçirmekteyiz. Küçükbaş hayvancılık çok kârlı bir hayvancılık şekli değil. Sekiz dokuz ay bu meralarda geçiremezsek, yemle hayvanlarımızı beslemek zorunda kalırsak bu işten para kazanmamız mümkün değil. Sürdürülebilir bir hayvancılık için meraların ıslah edilerek kesinlikle küçükbaş hayvan işletmelerinin emrine verilmesi gerekmektedir. Şu an kırsal alanda meralara tecavüz edenleri üreticilerimiz şikayet ediyor. Yetkili kurumlar gidip men ediyor. Babası sürüyorsa bu sefer oğlu sürüyor. Çok ciddi anlamda bir yaptırım yapılamıyor. Bununla ilgili özellikle ağır para cezaları getirilmeli ve gerekiyorsa hapis cezası verilmelidir. Böylelikle bu işleri yapmaktan insanlar vazgeçmelidir.”
Kaynak: İHA