Sırbistan Resmi Haber Ajansının Kapatılması Kararı

Sırbistan resmi haber ajansı TANJUG'un kapatılması kararı konusunda Başbakan Aleksandar Vucic, "Ajansta çalışan insanların işini kaybetmemesi için elimden gelen yardımı yapacağım ve gerekli kurumlarla konuşacağım" dedi.

Vucic, başkent Belgrad'da yaptığı açıklamada, haber ajansının kapatılması konusunun "kendine özgü" bir şekilde çözüme kavuşturulacağını belirterek, ajansın çalışmalarına devam edebilmesi için bir ekip kurulduğunu sözlerine ekledi.

TANJUG'un sahip olduğu tarih, isim ve çalışanların değeri için ajansın yayına devam etmesini istediğini ifade eden Vucic, "Ajansın kapatılması beni son derece etkiledi. Devletin elinde bulunan ekipmanla özelleştirilmesi, ajansın çalışmasına devam etmesi için olanak sunabilir" ifadesini kullandı.

Vucic, durumu, "sosyalistliğin ikiyüzlülüğü" şeklinde nitelendirerek, medyada kendisi hakkında çıkan "Vucic, TANJUG'u kapattı" haberlerine, "Kapanmasına başından beri karşı çıkan ben, nasıl böyle bir karar alırım. İsminden ve tarihinden dolayı ajansın kapanmasına bir tek ben karşı çıktım" değerlendirmesinde bulundu.

- Ajansın kapatılma kararı

Sırbistan'ın 72 yıllık resmi haber ajansı TANJUG'un, özelleştirme sürecinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine kapatılmasına karar verilmişti.

Haber ajansının özelleştirilme süreci, ajansı satın almak isteyen herhangi bir talip çıkmaması nedeniyle başarısız olduğu, Sırbistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'nın ajansı kapatma kararı aldığı bildirilmişti.

Kaynak: AA