Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Devir-Teslim Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, görevlendirildiği bakanlığın hem vicdan hem merhamet hem sevgi istediğine işaret ederek, "Gerçekten bakanlıkların içerisinde 'en zor bakanlık' dediğimiz, en yüreği sızlatan, yüreği dolduran bir bakanlığımız. Bu bakanlığın sorumluluğunu hem Sayın Başbakanı'mız hem Sayın Cumhurbaşkanı'mız ortak kararları sonucunda bana tevdi etmiş oldular" ifadesini kullandı.

64. Hükümet'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirilen Sema Ramazanoğlu, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Ayşen Gürcan'dan devraldı.

Gürcan, bundan birkaç ay önce Bakanlığa geldiğinde, bugünü, görevini hayırla teslim edeceği gün olarak hayal ettiğini söyledi.

Zor bir dönemde hükümette görev aldığını dile getiren Gürcan, bu görevi kendisine veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na şükranlarını sundu. Gürcan, kendisiyle çalışan bürokratlara teşekkürlerini iletti.

Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını "sorumluluğu yüksek bir bakanlık" olarak tanımlayarak, "Hakkıyla yerine getireceğinizi düşünüyorum. Görevimi Sayın Bakanımız Sema Ramazanoğlu'na vermekten kıvanç duyuyorum. Kendisine her daim arkasında ve destekçisi olduğumu söylüyorum. Bu bir nöbet devir işi, eminim çok güzel bir şekilde devam edecektir. Biz, bir süreçten geldik. 13 yıldır bu bakanlıkta, her bir tuğlasında emeğimiz var. Kendisi de zaten bu sahanın tanınmış emekçilerinden, çalışanlarından. Tekrar kendisini kutluyorum" diye konuştu.

- "İşleri el birliğiyle yürüteceğiz"

Ramazanoğlu da konuşmasına, Gürcan'ın çok nazik ve içten bir konuşma yaptığını ifade ederek başladı. Gürcan'ı uzun yıllardır tanıdığını belirten Ramazanoğlu, "Kendisi kurumun içerisinde, gerçekten her kademesinde emek vermiş, gönül vermiş ve bu işleri hakkıyla yapmış birisidir. Zor bir süreçte, başarılı bir görev yaptı. O görevi süresince biz de hep arkasında durduk" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, hem vicdan hem merhamet hem de sevgi istediğini dile getiren Ramazanoğlu, "Bakanlıkların içerisinde 'en zor bakanlık' dediğimiz, en yüreği sızlatan, yüreği dolduran bir bakanlığımız. Bu bakanlığın sorumluluğunu hem Sayın Başbakanı'mız hem Sayın Cumhurbaşkanı'mız ortak kararları sonucunda bana tevdi etmiş oldular" ifadesini kullandı.

Bakanlık görevini, öncelikle seçim bölgesi olan Denizli halkına teşekkürlerini sunarak kabul ettiğini dile getiren Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu çok güzel bir devir teslim, çok muhabbetli bir devir teslim. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu işleri el birliğiyle yürüteceğiz. Çünkü biz hepimiz bir Türkiye'yiz, biz hepimiz tek yüreğiz. Buradaki sevinçler hepimizin, kederler hepimizin. Başarılı bir seçim süreci geçirdik. Hem Türkiye için hem benim kendi seçim bölgem olan Denizli için bugün milletvekili arkadaşlarımızla burada beraberiz. Hep beraber, el ele gönül gönüle bir saniyemizi bile boş geçirmeden bir seçim süreci geçirdik. Allah'a hamd ediyoruz. Denizli için güzel bir sonuç oldu, memleketimiz için güzel bir sonuç oldu, Türkiye'miz için güzel bir sonuç oldu. İnşallah bu süreçte yeni hükümetimiz hayırlı, uğurlu olur. Bu işleri el birliğiyle yürüteceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Ramazanoğlu, Gürcan'a çiçek takdim etti ve Bakanlık binası çıkışına kadar eşlik ederek, kendisini uğurladı.

Kaynak: AA