TED Koleji 3. Ve 4. Sınıf Öğrencileri Laboratuvarda

TED Malatya Kolejinde 3.ve 4.sınıflarda Fen Bilimleri dersinin bir saati branş öğretmenleri koordinesinde laboratuarda uygulama dersi olarak işleniyor.

TED Koleji 3. Ve 4. Sınıf Öğrencileri Laboratuvarda
Bu sayede öğrenciler, alanında uzman olan sınıf öğretmenlerinin teorik olarak verdiği bilgileri, “Yaparak, yaşayarak öğrenme” ilkesi doğrultusunda aktif katılım metoduyla laboratuvarda bizzat gözlemleme imkanı bularak daha kalıcı bir öğrenme sağlıyorlar.

Bu bağlamda 4.sınıflarla dolaşım sistemi konusu kapsamında fen bilimleri öğretmeni ve okul hemşiresi eşliğinde yapılan nabız ve tansiyon ölçme aktivitesinde, öğrenciler kendi el becerilerini kullanarak hem eğlendiler hem de akademik bilgilerini pekiştirdiler.

Yine okulun 3.sınıfları öğrencileri de hareket çeşitlerini ve hareketi sağlayan kuvvet çeşitlerini kazanımlarına uygun etkinliklerle laboratuvar ortamında pekiştirdiler. Öğrenciler hazırladıkları çalışmaları eğlenerek sundular. Ayrıca mıknatısın temas gerektirmeyen etkisini deneysel çalışmalarla öğrendiler.

Küçük TED’liler; deney yapan, gözlemleyen, deney sonuçlarını yorumlayan ve yeteneklerini geliştiren bireyler olarak eğitimlerini özgüven içinde sürdürüyorlar.
Kaynak: İHA