Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil Açıklaması

"Türkiye’de yatırımlar için, huzur için ve istikrar için vatandaşların tek başına bir iktidar arzu ettiğini görüyoruz"

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türkiye’de yatırımlar için, huzur için ve istikrar için vatandaşların tek başına bir iktidar arzu ettiğini görüyoruz" dedi.

Afşin’de esnafı ziyaret eden ve yapılan bazı yatırımları inceleyen TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de tek başına iktidar cümlesinin karşılığının bir tek AK Parti’de yaşam bulacağını söyledi.

AK Parti dışında hiçbir siyasi partinin tek başına iktidara gelemeyeceğini savunan Pakdil, "AK Parti 7 Haziran Genel Seçimlerinde çok az bir farkla tek başına iktidar sayısını kaybetti. Türkiye’de yatırımlar için, huzur için ve istikrar için vatandaşların tek başına bir iktidar arzu ettiğini görüyoruz. 7 Haziran genel seçiminde kaybettiği iktidarı, halkımızın da desteğiyle 1 Kasım’da tekrar alacağına inanıyorum. Bütün siyasi partilere oy veren vatandaşlarımız bu süreç içerisinde olan olayları değerlendiriyor ve AK Parti’ye çok ciddi bir teveccüh gösterdiğini görüyoruz" diye konuştu.

1 Kasım’da AK Parti’nin oylarında ciddi bir artış olacağını vurgulayan Pakdil, "AK Parti olarak her zaman halkımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Her zamanda ifade ettiğimiz gibi, bizler hükümdar olmaya gelmedik, bizler hizmet etmek için geldik. Vesayet sistemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir tek vasi vardır, o da Türk milletinin kendisidir. Onun haricinde hiçbir kurum bu vesayeti üzerine alamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA