Sinop'ta 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'

Vali Çetinkaya, proje kapsamında kan bağışında bulundu

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında kan bağışında bulundu.

Çetinkaya, Sinop Sarısaltuk Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının bölge müdürlükleri bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatları aracılığıyla iki yıldır yürüttüğü projenin sonuna gelindiğini söyledi.

Proje çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Umarım ülkemiz ileride bu çalışmaların meyvesini daha iyi alacaktır. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde 4 okulda geleceğin bağışçıları olan öğrencilere eğitim verilerek, kan bağışı ile ilgili bilinçlendirildi. En önemlisi de öğrenciler aracılığıyla velilere ulaşılarak velilerden de kan bağışı alınmasıydı. Ben de bu okullarda iki öğrencisi olan bir veliyim. Kızlarım, bir haftadır yapılmakta olan bu çalışmadan haberdar ve evde bizlere iletiyorlar. Bir vali olarak değil, iki öğrencisi bulunan bir veli olarak bu kampanyaya destek vermek için buradayız."

Çetinkaya, daha sonra kan bağışında bulundu.

Etkinliğe,İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sağlık Müdür Vekili Gökhan Telatar, Türk Kızılayı Samsun ve Sinop yetkilileri katıldı.
Kaynak: AA