Uşaklı Anne Adayları Çocuk İstiyorum Toplantısına Büyük İlgi Gösterdi

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER)’in kısırlık ve tüp bebek tedavileri konulu toplantısına Uşak’lı anne adayları yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Eskişehir Acıbadem Tüp Bebek Merkezi Başkanı Op. Dr. Fatih Ögüç konuşmacı olarak katıldı.

Uşaklı Anne Adayları Çocuk İstiyorum Toplantısına Büyük İlgi Gösterdi
Dernek Başkanı Aliye Sibel Tuzcu’nun, Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği’nin kendi yaşadığı uzun ve zorlu tüp bebek sürecini anlatması ile başlayan toplantı, aynı sorunu yaşayan ve tedavilerini tamamlamış kişilerinde hikâyesini anlatmasına yer verildi.

Anne adaylarının kısırlık ve tüp bebek tedavilerinde başarı ulaşmanın tüyoları verildi.

Kısırlık ve Tüp Bebek tedavileri hakkında çiftlerin uzun yıllar beklemenin yararlarına olmadığını belirten uzman konuşmacı Op. Dr. Fatih Ögüç, ” Çocuk sahibi olmak için en fazla iki sene kendi başlarına çaba gösterdikten sonra kısırlık uzmanına gitmeleri gerekir.” dedi.

Geç kalmanın anne adayı için çok önemli bir dezavantaj olduğunu belirten Öğüç, ”Kaybolan yumurta rezervi asla yerine gelmez. Bu nedenle vakit geçirmeden bir uzmana başvurulup ne olduğu hemen belirlenmeli ve sorun tedavi yoluna gitmelidir.”dedi.

Katılımcılara toplantı sonunda başarı sertifikaları verilerek, tedavilerine başlamak isterlerse dernekten indirim yardımı alarak tedavi olabilme imaknı sağlandı.
Kaynak: İHA