Yedaş Çalışanları Yabancı Dilde Rol Model Olacak

ETL Academy ile ‘Yabancı Dil Eğitimi ve Sertifika Programları’ anlaşması imzalayan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “2019 yılında hedefi Avrupa’nın ilk 10 şirketi olma olan ve mükemmelliği benimsemiş bir şirket olmanın yatırımlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yedaş Çalışanları Yabancı Dilde Rol Model Olacak

Türkiye ve İngiltere merkezli dil eğitim kurumu olan ve 2001 yılından birçok dilde eğitim hizmetleri veren ETL English Academy ve ETL Yurtdışı Eğitim Hizmetleri’nin Genel Müdürü Yalçın İskender, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu ziyaret ederek, YEDAŞ çalışanlarını kapsayacak olan ‘Yabancı Dil Eğitimi ve Sertifika Programları’ anlaşmasını imzaladı. ETL Academy Genel Müdürü İskender, “Bölgesinde ‘rol model’ şirket olan YEDAŞ ile ‘paydaş’ olmamız, ETL için büyük referanstır” diye konuştu.

ETL English Academy ve ETL Yurtdışı Eğitim Hizmetleri ile yapılan ‘Yabancı Dil Eğitimi ve Sertifika Programı’ anlaşmasının önemine değinen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Bölgemizde faaliyet gösteren ETL Akademi ve YEDAŞ, ‘Bölgesel Paydaşlık’ örneği göstermiştir. Toplam Kalite Yönetim Sistemi’ni tam anlamıyla uygulanan ve tüm iş süreçlerinde mükemmelliği amaçlayan YEDAŞ için, bölgemiz içinde yer alan önemli ve dikkate değer şirketlerle paydaş olmamız, bölgesel kalkınmada ‘ortak sinerjinin’ şirketler için ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Bu doğrultuda çalışanlarımıza yabancı dil eğitimlerinde, yutdışı ve yurtiçi seyahatlerinde öncelikler tanıyan bir anlaşma imzaladık. ‘Avrupa’nın ilk 10 şirketi olmak’ hedefleri olan YEDAŞ’ın çalışanları her yıl belirlenen eğitim programı çerçevesinde eğitimler alıyor. 2013 yılında personellerimize kişi başı 87 saat eğitim verdik. Bu yıl yabancı dil eğitimleri üzerinde yoğunluk göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Türkoğlu şöyle devam etti: "YEDAŞ’ın vizyonu 2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmak. Bu hedef oldukça büyük ve ulaşılması büyük kazanımlar gerektiren bir hedef. 3 yaşında bir şirket olan YEDAŞ, Avrupa arenasındaki bu yolda tüm çalışanlarıyla birlikte mükemmelliği benimsemiş, rol model ve lider bir şirket olmanın yatırımlarını yapmaktadır. Yönetim modelinde ‘sürdürülebilirliği’ amaçlayan YEDAŞ, 3 yıldızlı EFQM Mükemmellik Yetkinlik Belgesi’ni almış, Avrupa Mükemmellik Ödülü için vizyonumuzla birlikte ufkunu büyütmüştür."
Avrupa’da kabul görmüş ve ‘İletişimin Oskarı’ olarak lanse edilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Jüri Özel Ödülü’nü almanın gururunu yaşadıklarını belirten Genel Müdür Türkoğlu, “Dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülü olan ve 40 ülkeden 3 bin 500’ü aşkın katılımcının yer aldığı, 43 kişilik jüri tarafından değerlendirilen YEDAŞ, ‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ mottosu ile yola çıktığı ve ‘Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi’ temasıyla olgunlaştırdığı 14 adet Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri, 2014 yılı Holmes Report SABRE Ödülleri finaline katılmaya hak kazanmıştır. Aynı şekilde, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 13. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması’nda Kurumsal Sosyal Çevre dalında ‘Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi’ ile birinci olurken, Avrupa’nın İletişim Oskarı olarak kabul gören Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme (UNDP)) tarafından da ‘UNDP Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. Bu başarılar asla tesadüf değildir. Doğru iletişim kuruyoruz. Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz. Avrupa’nın büyük kuruluşları artık YEDAŞ’ı biliyor ve tanıyor. Avrupa hedefimiz doğrultusunda, mükemmelliği benimsemiş olan çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA