Ekmek İsrafına Yürüyüşle Dikkat Çektiler

Sorgun Feyzullah BektaşŸ Ortaokulu öğŸrencileri ve velileri hazırladıkları bir dizi etkinlik ve yürüyüşŸle ekmek israfına dikkat çektiler.

Günün ilk etkinliğŸi öğŸrenci velilerinin tamamı bayat ekmeklerden yapılmışŸ yiyeceklerin yer aldığŸı kermesin açılışŸı ile başŸladı.
Kermesin açılışŸını yapan Kaymakam Levent Kılıç, bu güne kadar yapılan okul kermeslerinde yiyeceklerin başŸında hep öğŸrencilerin bulunduğŸunu, bu gün ise velilerinin olduğŸunu söyledi.
Günün ikinci programı ise okul salonunda gerçekleşŸti.
Burada da bir konuşŸma yapan Kaymakam Kılıç, bu etkinliğŸin ekmek israfının önlenmesi açısından bir farkındalık yaratmasını ümit ettiğŸini belirterek şŸu ifadeleri kullandı:
"Bu gün Afrika'da bir dilim ekmek bulamayan hatta günlerce aç kalan insanlar var. Oysa ülkemizde günde 2 milyardan fazla ekmek çöpe atılıyor. Bunun maddi değŸeri ise 1,5 milyar liradır. Bu parayla 500 okul, 80 hastane yapmak mümkündür. ǖyleyse ekmeğŸimizi çöpe atmayalım. İsraf etmeyelim. Bu hem dinimiz açısından önemli, hem ülkemiz ekonomisi, hem de kendi ekonomimiz açısından çok önemlidir."
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yerköy şžubesi Müdürü Cafer Topuksuz ise yaptığŸı açıklamada, TMO Genel MüdürlüğŸü tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde "Ekmek İsrafını ǖnleme Kampanyası" başŸlatıldığŸını, geçen 16 aylık süreçte ülkenin dört bir yanında 600'den fazla etkinlik düzenlendiğŸini belirtti.

GeçtiğŸimiz yıl düzenlenen Ekmek İsrafını ǖnleme kampanyasının, bir yılda önemli yararlar sağŸladığŸına dikkat çeken Topuksuz şŸunları kaydetti:
"kampanya çalışŸmalarıyla günlük 1 milyon 50 bin adet, yıllık ise 384 milyon adet ekmek israf edilmekten kurtarılmışŸ olup israfta % 18'lik bir azalma sağŸlanmışŸtır. Böylelikle 2013 yılında 300 milyon TL değŸerinde ekmek çöpe atılmaktan kurtarılmışŸtır. Ekmek tüketimindeki azalışŸla 2,5 milyar TL tasarruf sağŸlanmışŸtır. Bu bakımdan Sorgun ilçemizde ilçe müdürlüğŸünün önderliğŸinde Feyzullah BektaşŸ Ortaokulu tarafından yürütülen bu çalışŸmaları önemsiyor ve bu tür çalışŸmaların; ekmek israfının önüne geçilerek ülkemiz ekonomisine katkı sağŸlayacağŸını belirtmek istiyorum."
KonuşŸmaların ardından öğŸrencilerin ekmek israfı ile ilgili yaptıkları gösterileri takiben öğŸrenciler ve katılımcılar, Feyzullah BektaşŸ Ortaokulu önünden ellerinde pankartlarla, Sivas Ankara Karayolu, Mermerciler KavşŸağŸı, Cumhuriyet Caddesi'nin takiben Salih PaşŸa Camisi karşŸısına kadar slogan atarak Ekmek İsrafını ǖnleyelim yürüyüşŸü yaptılar.
 
Kaynak: AA