'Sami Soydan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi'

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, "Sami Soydan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi" kapsamında baraj havzasında kalan hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için her adımı atacaklarını bildirdi.

Mehmet Yüksel, yazılı açıklamasında, baraj havzasında kalan ve iskan başvurusu yapan 220 aileden 150'sinin, zorunlu göç ettiğinden veya ikametini aldıklarından, 5543 sayılı İskan Kanunu'nun 12. maddesine istinaden kamulaştırmadan önce 3 yıl ikamet şartının bulunması nedeniyle iskanen hak sahibi olamadıklarını belirtti.

Bu ailelerin tüm mal varlığının, kamulaştırma bölgesi içerisinde bulunduğuna işaret eden Yüksel, şunları kaydetti:
"Mevcut 5543 sayılı Kanun, kapsamı uygulandığında, amacına ulaşılamayacaktır. Hak sahibi olamayan bu ailelerin iskan edilememesi durumunda dağılması, parçalanması, unutulması, akraba bağlarının tamamen yitirilmesi gibi birçok olumsuzlukların ortaya çıkabilme olasılığı bulunmaktadır. Görüşülmekte olan 1/891 esas numaralı kanun tasarısına alt komisyonda verdiğim ve kabul edilen önerge ile bu sorunların çözümü sağlamaktadır. Görüşülmekte olan kanun tasarısına alt komisyonda verdiğim önerge neticesinde bölgede yaşanan sıkıntılar, önemli ölçüde giderilmiş olacaktır. Baraj havzasında kalan hak sahibi vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü adımı atmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA